Tamme spørgsmål, klap på skuldrene og masser af ros til regeringskollegaerne. 

For at sige det på godt jysk: 66-årige Solveig Teigen fra Aalborg var skuffet, da regeringenstoppens charmeoffensiv onsdag aften lagde vejen forbi Mette Frederiksens hjemby i det nordjyske. 

Udenfor Musikkens Hus i Aalborg havde hundredvis af demonstranter taget plads for at vise deres utilfredshed med regeringen. Men selvom Solveig Teigen ikke er stor fan af SVM-regeringen, besluttede hun sig for at høre, hvad de havde at sige.

Allerede under introduktionen af Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen faldt hendes engagement. 

Solveig Teigen var skuffet over regeringens show. 
Solveig Teigen var skuffet over regeringens show.  Foto: Privatfoto
Vis mere

»Så sad de bare der som tre gamle skolekammerater, der sad og hyggede sig. De fortalte om deres bustur på vej herop, hvor de åbenbart fik kage. Jeg havde forventet noget mere substans, mere debat og måske nogle ideer,« forklarer hun. 

Ikke engang aftenens vært, Anders Breinholt, kunne ifølge Solveig Teigen løfte stemningen. 

»Man kunne høre en knappenål falde til jorden,« fortæller hun. 

På en anden plads i salen sad 54-årige Lotte Louise Simonsen, der var taget derind for at fejre sin fødselsdag. 

Louise Lotte Sørensen var tilfreds med arrangementet onsdag i Aalborg.
Louise Lotte Sørensen var tilfreds med arrangementet onsdag i Aalborg. Foto: Privatfoto
Vis mere

Selvom hun også bemærkede de ifølge hende 'tamme spørgsmål' og 'glatte politikere', oplevede hun stemningen som god. Og hun var særligt glad for at se politikerne som 'rigtige mennesker, ligesom alle os andre'.

»Generelt synes jeg, det var positivt at se, at de har indset, at vi faktisk har nogle store udfordringer i det her land, som man ikke løser med de samme tiltag, man tidligere har forsøgt sig med,« siger Lotte Louise Simonsen. 

69-årige Jørgen Andersen var også mødt op onsdag aften i Musikkens Hus. Først demonstrerede han og derefter skulle han høre, hvad regeringen havde at sige. 

»Jeg synes, det er en fremragende idé, regeringstoppen har fået med at komme ud i landet og møde borgerne i øjenhøjde. Men det var en stor skuffelse,« siger han. 

Jørgen Andersen var ikke helt tilfreds med onsdagens arrangement med regeringsspidsen. 
Jørgen Andersen var ikke helt tilfreds med onsdagens arrangement med regeringsspidsen.  Foto: Privatfoto
Vis mere

Særligt at man havde valgt Anders Breinholt som vært for arrangementet, synes Jørgen Andersen var upassende. 

»Det er synd, hvis politiske møder skal have en komiker i spidsen, som skal forestille at være en moderator. Han kunne på ingen måde udfordre dem på deres svar,« siger han. 

Spørgsmålene var også for bløde til både Jørgen Andersen og Solveig Teigens smag. 

»Hvordan kan man skabe bedre trivsel for børn og unge,« lød et spørgsmål. 

»Og hvad med barnløse forældre, skal de have ekstra støtte til fertilitet,« spurgte en anden. 

»Samlet set synes jeg, at der manglede en forbindelse mellem det, der forgik indenfor, og de mange mennesker, der stod udenfor og demonstrerede (mod besparelser i kommunerne, red.),« siger Jørgen Andersen. 

Den historiske regering hen over midten har åbnet Louise Lotte Sørensens øjne for politik for første gang i 30 år. 

»De har lavet det ene mere tåbelige efter det andet, gravet sig ned i skyttegrave og fokuseret for meget på personerne. Det er interessant, at de er gået sammen, så kan de jo ikke skyde på hinanden,« siger hun. 

Men demonstranterne ude foran Musikkens Hus vidner om, at ikke alle aalborgenserne er lige tilfredse med den nuværende regering.

»Det har altid været sådan, at man enten var rød, og ellers var man blå. Jeg har altid været Socialdemokrat, og jeg synes godt nok, at det er svært at vænne mig til det her nye samarbejde,« siger 66-årige Solveig Teigen.

Lyt til B.T.s politiske podcast Slottet & Sumpen med Anne Kirstine Cramon og Joachim B. Olsen.