Rettelse: Det fremgik tidligere af artiklen, at B.T. kunne erfare, at regeringen ville lukke livslinjen om natten, fordi bevillingen udløb i 2023. Det er ikke korrekt, da regeringen endnu ikke har taget stilling til, hvad der skal ske med livslinjen efter bevillingen udløber i 2023. B.T. beklager fejlen.

Bevillingen til at holde livslinjen åbent om natten udløber i 2023, og bliver ikke forlænget i den nye finanslov.

Dermed er det usikkert, om livslinjen fortsat kan holde åbent for selvmordstruede danskere om natten efter 2023.

Finansministeriet oplyser i et skriftligt svar til B.T. at der tages stilling til, om bevillingen forlænges i 2024.

»Den nuværende bevilling er finansieret gennem aftale om reserven til social-, sundheds- og arbejdsmarkedsforanstaltninger (SSA), og stillingtagen til bevillingen fra 2024 vil derfor traditionelt være noget, der indgår i det kommende års forhandling om udmøntning af reserven fra 2024,« fremgår det.

Socialdemokratiets pressetjeneste oplyser, at der ikke aktuelt er planer om at lukke livslinjen om natten, men at man ikke ved, om det er noget, regeringen endnu har taget stilling til.

Psykiatriordfører for Venstre Jane Heitmann mener det er afgørende, at bevillingen forlænges også efter 2023.

Hun påpeger, at selvmordstruede mennesker ikke kun har brug for hjælp i dagtimerne.

»Man skal huske, at når mennesker bliver frustrerede, kede af det og deprimerede, så er det ikke i kontorets åbningstid. Det er derfor helt afgørende, at livslinjen får lov til at fortsætte med at holde åbent om natten,« siger hun.

Det koster to millioner kroner om året at holde livslinjen åben om natten.