Flere hundredtusinde danske familier med ekstra høje varmeregninger kan se frem til en økonomisk håndsrækning fra regeringen.

I alt kan op mod 500.000 husstande komme i betragtning til en varmeecheck.

Det skriver Jyllands-Posten.

De vil typisk være folk, der har individuelt gasfyr eller bor i fjernvarmeområder, hvor fjernvarmeforsyningen primært bygger på gas.

»Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at man skal sidde og fryse i Danmark,« lyder det fra klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Jyllands-Posten skriver, at 416.000 danske husstande med gasfyr skal betale flere tusinde kroner mere for varmen i år end normalt.

Dertil kommer de omkring 100.000 husstande med fjernvarme, der har fået varslet, at deres varmeregning vil stige med mere end 20 procent. Nogle familier er varslet en stigning på 100 procent.

Mange af disse familier vil få økonomisk hjælp fra staten, lyder det fra Dan Jørgensen.

»Vi lægger op til en form for indkomstgraduering, hvor vi ikke tilbyder den her check til folk med meget høje indkomster. Præcis hvor grænsen skal ligge, må vi diskutere med Folketingets partier, siger ministeren til Ritzau.

Han mener dog, at det skal være et beløb, »som kan mærkes.«

I finanslovsaftalen for 2022 blev der afsat 100 millioner kroner til kommunerne, som så kan give et tilskud til eksempelvis kontanthjælpsmodtagere og pensionister, der i forvejen har et knebent budget.

Men nu vil regeringen altså ifølge klimaministeren finde »markant flere penge.«

»Det er klart, at det her kommer selvfølgelig til at koste penge. Og det er klart, at vi taler markant flere penge end de 100 millioner, der er sat af. Det skal ses som et yderligere tiltag,« siger Dan Jørgensen.

 

Andre læser også