Arkiv: Villakvarter set fra luften.
Arkiv: Villakvarter set fra luften. Foto: Claus Bech

Helle Thorning-Schmidts regering vil genoplive boligjob-ordningen, som blandt andet giver fradrag for håndværker- og rengøringsregningen, erfarer Børsen.

Ordningen var ellers ophørt ved nytår, men genopstår nu stort set uændret i den konkurrenceevnepakke, som regeringspartierne er ved at lægge sidste hånd på.

Det glæder skatteordfører for Dansk Folkeparti Dennis Flydtkjær (DF).

- Men jeg stiller mig stærk uforstående, i forhold til hvorfor man valgte at afskaffe den i første omgang. Boligjobordningen har uden tvivl en utrolig gavnlig effekt på beskæftigelsen i Danmark, og tit er den langt mere effektiv end de store offentlige byggerier, hvor der ofte ansættes udenlandsk arbejdskraft. Med boligjob-ordningen er det typisk danske håndværkere, der får ordrerne, og da ordningen tidligere var gældende, vurderes det at have skabt omkring 5000 job. Så det er yderst positivt hvis den genindføres, siger Dennis Flydtkjær.

Boligjob-ordningen kommer til at indgå som en del af pakken, der også indeholder en sænkning af selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

Det er dog ikke alle danske virksomheder, der slipper billigere i skat. TV 2 Nyhederne erfarer, at hverken bankerne og Dansk Undergrunds Konsortium (DUC), der udvinder olie i den danske del af Nordsøen, får glæde af skattelettelsen.

Til restaurationsbranchen er der en hjælpende hånd i form af momssænkning for hoteller og restauranter. Derudover skal pakken give den almene sektor et løft på cirka fire milliarder kroner over fire år med midler fra blandt andet Landsbyggefonden.

Pengene kommer fra reformer af SU og kontanthjælpen. Derudover skal der dog også findes midler ved at skære i væksten i det offentlige forbrug, skriver Børsen.

Regeringen ventes at fremlægge den samlede pakke tirsdag.

Hvad mener du?

Deltag i debatten herunder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.