Margrethe Vestager presser på for et opgør med den gratis vaccine til alle pensionister, men SF og Socialdemokratiet stritter imod.

Regeringen strides om, hvorvidt alle pensionister, rig som fattig, fortsat skal vaccineres mod influenza på det offentliges regning samt modtage andre universelle velfærdsydelser, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Dem, der har et behov, skal have deres behov tilgodeset, i stedet for at alle har ret til det samme, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), der for nylig bebudede et opgør med pensionisternes rabatter på busbilletter og i svømmehallen, til avisen.

Margrethe Vestager støttes af finansminister Bjarne Corydon (S), mens sundhedsminister Astrid Krag (SF) er imod.

- Der er ikke planer om at ændre på reglerne for influenzavaccine til de ældre. Den nuværende ordning fungerer tilfredsstillende, skriver Astrid Krag i en e-mail til Morgenavisen Jyllands-Posten.

I det socialdemokratiske bagland bliver Vestagers opgør mødt med frustration.

- Vi skal ikke skabe en nidkær stemning af, at fordi man modtager noget fra staten, så beriger man sig. Alle skal føle, at de har et velfærdssamfund, også dem med mange penge. Ellers ryger solidariteten, og vi får et samfund, hvor flere vil melde sig ud og vælge private løsninger, siger Thomas Kastrup Larsen (S), rådmand og borgmesterkandidat i Aalborg, til avisen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.