SF får delvist indfriet et valgløfte med en ny to-voksenordning i folkeskolens små klasser.

Med sin stort anlagte folkeskolereform vil regeringen gøre det muligt for folkeskolerne at have to lærere tilstede i dansk og matematik i de små klasser, skriver B.dk.

- Vi har observeret, at der generelt er en tendens til, at problemerne i folkeskolens små klasser ofte handler om adfærdsproblemer. Men jo mere voksentid der er, jo mere tid er der til at holde ro på og til at splitte en klasse på 28 elever op, hvilket vi har gode erfaringer med, siger SFs undervisningsordfører, Pernille Vigsø Bagge.

Før valget havde SF løfter om en to-lærerordning i dansk og matematik i 1. til 3. klasse, som det efter valget viste sig for dyrt at realisere. Men nu indføres en ordning, som går et skridt i retningen af SFs oprindelige forslag.

Fremover vil regeringen gøre det muligt at konvertere en af de såkaldte »aktivitetstimer« til timer med to voksne, således at der både er en pædagog og en lærer tilstede i dansk eller matematik.

- Vi synes, det skal være en mulighed med to voksne i undervisningen, fordi vi kan se, at det batter, og fordi det sikrer, at alle er med fra start uden at hægte nogen af. Det vil få alle med til at læse, skrive og regne fra start, siger Pernille Vigsø Bagge.

Regeringens folkeskolereform præsenteres i dag klokken 13.00.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.