Vælgerne giver Helle Thorning-Schmidts ministerhold en gennemsnitskarakter på 4,1. Det svarer til en jævn præstation med væsentlige mangler, og det skal regeringen ikke være tilfredse med, mener ekspert.

Alt imens Helle Thorning-Schmidt (S) bakser med at sammensætte et nyt ministerhold, afleverer vælgerne nu en syngende lussing til hele regeringsholdet. Det sker med den årlige karakterbog, som Ugebrevet A4 hvert år beder vælgerne om at udfylde.

Regeringen er nemlig ifølge vælgerne blevet dårligere til sit arbejde i 2013 og leverer en skuffende og middelmådig præstation. Et af de få lyspunkter i karakterbogen er dog, at ugens afsked med de to ministre Morten Bødskov (S) og Villy Søvndal (SF), også er en afsked med to af årets dårligste ministerkarakterer.Men selv efter at de to ministre, begge med bundkarakterer, har forladt regeringen, bedømmer danskerne S-R-SF-regeringen til en årskarakter på sølle 4,1. Det svarer til en jævn præstation med adskillige væsentlige mangler.

Ti ministre leverer en præstation under det jævne og især socialminister Annette Vilhelmsen (SF) trækker med en karakter på 2,1 regeringens gennemsnit i dumperetning.

Det viser en omfattende undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4. Et repræsentativt udsnit af den danske befolkning på 1.658 borgere har givet hver enkelt minister karakter for hans eller hendes evne til at forvalte sit ministerembede.

Og vælgerne er ikke imponerede over regeringens indsats i 2013. De seneste to år scorede regeringen også en sølle årskarakter på 4,2, og i år falder den dårlige karakter så yderligere.

Den lave årskarakter, der blot ligger 2,1 over 7-trinsskalaens dumpegrænse på 2, er bestemt ikke noget, som regeringen eller ministrene skal være glade for, mener valgforsker på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, Rune Stubager.

Han slår over for Ugebrevet A4 fast, at vælgernes dom er et udtryk for, at regeringen har skuffet.

»Et 4-tal er ikke nogen prangende karakter. Mange vælgere synes ganske enkelt ikke, at regeringen gør det særlig godt. Statsministeren plages også af diskussioner om løftebrud, og mange opfatter det som om, at regeringen ikke fører den politik, som vælgerne regnede med,« siger Rune Stubager.

Andre læser også