Lars Løkke Rasmussen siger til kritikken af, at man gennemfører en ny udflytningsrunde, inden Rigsrevisionen har afleveret sin beretning om den første runde:

»Der findes ikke den beretning fra Rigsrevisionen, som kan få regeringen til at ændre holdning.«

»Vi gør det, fordi vi vil det politisk. Vi vil have et Danmark i bedre balance, hvor staten har et mere ligeværdigt aftryk over hele landet. Men vi skal gøre det på en ordentligt måde. Det er derfor, vi selv laver en erfaringsopsamling,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren fortæller på pressemødet, at han og regeringen vil fortsætte arbejdet med at sikre et Danmark i bedre balance.

»Jeg siger ikke, at der lige om lidt kommer en ny udflytningsrunde. Men hvis der skal etableres nye statslige arbejdspladser, vil vi forsøge at placere dem uden for hovedstaden. Og om lidt skal der også forhandles om en ny udligning mellem kommunerne. Det er også en del af at sikre en bedre balance,« siger Løkke.

Lars Løkke Rasmussen begrunder også, hvorfor Odense og Aarhus er det største modtagere af arbejdspladser i regeringens anden udflytningsrunde.

»Hvis man har et ønske om at bo et sted i det midtjyske, så er det mere attraktivt, at der ligger arbejdspladser i Aarhus end i København. Odense bliver som lokalhovedstad på Fyn stærkere af det her. Aalborg bliver som regionshovedstad i Nordjylland stærkere, og det samme gælder Aarhus,« siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/