Børsens debatredaktør og lederskribent Christopher Arzrouni lagde ikke fingrene imellem, da han tirsdag aften i DR-programmet JERSILD minus SPIN satte spørgsmålstegn ved, om det er den virkelige Helle Thorning-Schmidt vi har set med tårer i øjnene ved begravelserne af de to terrorofre den seneste uge.

Christopher Arzrouni var tilbage i 1995-96 ansat i Venstres politisk-økonomiske sekretariat, han har været særlig rådgiver for daværende socialminister, Eva Kjer Hansen (V) og har været bestyrelsesmedlem i den borgerligt-liberale tænketank CEPOS.

På det sociale medie Twitter er hans kommentar om Thorning da også faldet flere for brystet som værende både takt-og respektløst.

Christopher Arzrouni, du fik nærmest beskyldt vores statsminister for at græde krokodilletårer i tv-programmet 'Jersild minus spil' tirsdag aften. Mente du virkelig det?

»Jeg sagde ikke krokodilletårer, men 'en lille tåre'.«

Ja, men du kaldte hende også Danmarks bedste skuespiller?

»Ja, det er hun helt sikkert«

Hvor ved du det fra?

»Det har hun bevist ved at skifte mening om så meget uden, at det har anfægtet hende. Men altså, jeg kan jo ikke vide, hvad Thorning føler til en begravelse. Jeg har bare været til mange begravelser af selv nære familiemedlemmer. Og det har været begrænset, hvor mange der har fældet tårer. Jeg kan ikke lide det show.


Thorning har på det seneste været til to begravelser af folk, hun ikke kender, hvor vi ser, at hun fælder tårer. Det kan godt være, at hun er et følsom menneske og åbenbart mere end Mette Frederiksen, der tudede over Lykketofts afgang som partiformand.

Men jeg synes, det er for meget. Det støder mig ligefrem. Hvis nogen jeg ikke kendte mødte op til min begravelse og flæbede over det, ville jeg opleve det virkelig underligt. Selvom jeg jo ville være død. Men det kan være, at jeg er for protestantisk.

Jeg kan bare sige, at for mig som udenforstående virker det stødende. Især i betragtning af den ringe omtanke der var for ytringsfrihedsaktivister og jøderne før attentaterne. Jeg kommer til at tænke på, hvad hendes motiv er. Men jeg ønsker ikke at forklare mig yderligere. Jeg står ved det, jeg har sagt på tv og det er det.«

Børsens ansvarshavende chefredaktør, Anders Krab-Johansen mener ikke, at hans debatredaktør har overskredet nogen etiske grænser med sin kommentar.

»Arzrouni er debatredaktør og ikke politisk redaktør. Han er ansat til at sige sin mening om verden, have en holdning og fortolke det, han ser. Det gør han rigtig godt, han er en af mine dygtigste medarbejdere«, siger Anders Krab-Johansen.

Helt konkret sagde Christopher Arzrouni således i DR-programmet:

»Det er også spørgsmålet om, hvem er den virkelige Helle Thorning? Den person, vi ser nu – statsmands-Helle Thorning - ansigtet i de rette folder, en lille tåre – er det skuepil? Og er det den rigtige Helle Thorning, vi så tilbage i oppositionstiden, der ønskede, at man tog afstand fra Muhammed-tegningerne?,« sagde Christopher Arzrouni, der lige efter med et smil fik konstateret:

»Hun er Danmarks bedste skuespillerinde, det er helt sikkert«