Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ved at erklære sin EU-skepsis har Inger Støjberg fjernet en sten på vejen for lave nyt parti med afhopper.

Politisk redaktør på Avisen Danmark Casper Dall mener, at det første spæde skridt er taget mod et nyt politiske parti med tidligere næstformand for Venstre Inger Støjberg helt i toppen.

Det siger han, efter at Inger Støjberg på Inger.dk både har erklæret sig som EU-skeptiker og lanceret en fælles kampagne med Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl for et nej til at fjerne forsvarsforbeholdet.

- Det er svært at se dette her nye politiske makkerpars melding som andet end første skridt mod et nyt parti, siger Casper Dall.

Kristian Thulesen Dahl er fortsat medlem af Dansk Folkeparti, hvor han er forsvarsordfører.

Men Casper Dall mener altså ikke, at den fælles udmelding skal ses som et tegn på, at Inger Støjberg er på vej ind i Dansk Folkeparti.

Det baserer han på sin opfattelse af, at Kristian Thulesen Dahl "virker til at være på tålt ophold" i partiet og ikke har påtaget sig flere ordførerskaber, i forbindelse med at seks medlemmer af Folketingsgruppen forlod den i protest over den nye ledelse under Morten Messerschmidt.

- Derudover gør han ikke meget for at indtage en fremtrædende rolle i partiet, har længe haft en tæt dialog med Støjberg og så er der selvfølgeligt alle de rygter, der florerer i det politiske miljø, siger Casper Dall.

Efter at Inger Støjberg forlod Venstre var der store spekulationer om, hvorvidt hun ville indtræde i Dansk Folkeparti - måske endda stille på som formand.

Her var det et stort tema, om den mere EU-positive Støjberg kunne forlige sig med partiets EU-skepsis.

Men nu siger Inger Støjberg i en video på Inger.dk, at hun ikke mente mange af sine positive synspunkter om EU, men lå under for Venstres partilinje. Og at hun vil have et mindre EU, der mere ligner EF.

- Det er en sten, der er fjernet. Det ligner en politisk rejse, Inger Støjberg er ude på, siger Casper Dall.

- EU-området og det europæiske samarbejde er nok en af de længste rejser, hun har været på, når man ser på, hvad hun tidligere har sagt om eksempelvis retsforbeholdet.

Han noterer sig, at der er mange politikområder, hvor Inger Støjbergs holdning ikke står klart. Og at hun nu skal melde ud på mange af de områder.

Om de nye meldinger om EU siger Casper Dall:

- Politikere kan jo altid blive klogere. Men dette her er da en af de større kovendinger.

/ritzau/

Andre læser også