Børsens debatredaktør, Christopher Arzrouni giver i en analyse i dagens Børsen udtryk for, at hans bedste bud på den anonyme forfatter til bogen 'Den hemmelige socialdemokrat', er handels-og udviklingsminister, Mogens Jensen (S).

Christopher Arzrouni uddyber overfor BT, at han i lighed med alle andre kun gætter. Man han gør det ud fra sin analyse efter at have læst bogen.

Bogen er blevet stærkt kritiseret, fordi forfatteren anonymt beskriver interne magtkampe hos Socialdemokraterne ligesom forfatteren også fortæller om diverse S-politikeres forhold til andre partier og politikere. Flere 'menige' S-politikere er blevet mistænkt for at stå bag bogen, men nu peger pilen altså mod en minister.

- Der er to årsager til, at jeg peger på Mogens Jensen. For det første er bogen skrevet af en person, der har adgang til utrolig meget sladder. Det får man ved at deltage i selskabelighed på knejperne og til festerne, hvor man bliver hængende i baren. Samtidig er det en person, der kender partiets historie og samarbejdet med fagbevægelsen.

- For det andet er det interessant se se på, hvordan personerne i bogen er omtalt. Skribenten er jo nødt til at beskrive sig selv. Mogens Jensen bliver omtalt lidt latterligt og ufarligt og hans kamp mod ungkommunister bliver behandlet lidt for udførligt, siger Christopher Arzrouni.Men der hvor Arzrouni mener forfatteren begår den helt store fejl er ved at bruge formuleringen 'mig bekendt' i beskrivelsen af Mogens Jensen.

Det sker på bogens s. 60, hvor der står:

'Mig bekendt havde Mogens Jensen derfor også været dybt involveret i Helles kampagne, inden hun overhovedet kandiderede til formandsposten i Socialdemokratiet'.

- Når hele bogen er en stor omgang 'mig bekendt'-sladder, så er det bemærkelsesværdigt, at lige præcis den vending kun bliver brugt i forbindelse med Mogens Jensen. Det er næsten freudiansk, siger Arzrouni.

Han vurderer, at forfatterens motiv alene er at skrive en sjov historie.

- Jeg kunne selv have skrevet en tilsvarende bog om Venstre. Det er sjovt at sidde sammen på bodegaen og slå sig på lårene af grin og mindes sjove historier fra partiets liv.

- Hvis det havde været en bog om Venstre, ville jeg have grint og taget det fredeligt. Jeg kan godt forstå, at Pernille Rosenkrantz-Theil agerer rasende på alles vegne. For hun bliver personligt udstillet i bogen.

- Men bogen er efter min mening skrevet af en entertainer og er et forsøg på at underholde. Og det kan Mogens Jensen, siger Christopher Arzrouni.

Mogens Jensen har tidligere afvist at være forfatteren. Dette har han gentaget onsdag.

Andre læser også