Red Barnet bekræftede onsdag aften, at Helle Thorning-Schmidt bliver CEO i den verdensomspændende NGO, der har hovedsæde i London.
Red Barnet bekræftede onsdag aften, at Helle Thorning-Schmidt bliver CEO i den verdensomspændende NGO, der har hovedsæde i London. Foto: JULIEN WARNAND

Red Barnet bekræfter nu, at Helle Thorning-Schmidt bliver administrerende direktør i Save the Children International.

BT kunne tidligere onsdag fortælle, at Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt har fået et topjob i den globale afdeling af Red Barnet, kendt som Save the Children International.

Helle Thorning-Schmidt

Klokken 21.00 bekræftede Red Barnet i en pressemeddelelse, at Helle Thorning-Schmidt rigtig nok bliver CEO i den verdensomspændende NGO, der har hovedsæde i London.

Det glæder den danske generalsekretær i Red Barnet Jonas K. Lindholm, som ser frem til at blive kollega med den forhenværende statsminister.

»Selvfølgelig er det her et scoop. I Red Barnet glæder vi os over, at man har valgt en stærk, dansk profil til den her tunge lederstilling i Red Barnet international,« siger Jonas K. Lindholm til BT.

Save the Children International er 'hatten' over de 120 landeorganisationer, der favner mere end 25.000 medarbejdere.

Thorning

»Det er topposten i vores globale organisation,« forklarer  Jonas K. Lindholm om direktørposten.

Helle Thorning-Schmidt afløser Jasmine Whitbread, der annoncerede i sommeren 2015, at hun ville træde tilbage ved udgangen af 2015 efter fem år på topposten. En post, som Helle Thorning-Schmidt ser frem til at få.

»Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan, for at opfylde vores ambitiøse mål. Intet barn under fem år skal dø af årsager, som kan forebygges, alle børn skal have adgang til uddannelse af høj kvalitet, og intet barn skal leve med vold og misbrug,« udtaler Helle Thorning-Schmidt i pressemeddelelsen fra Red Barnet.

»Red Barnet er siden grundlæggelsen gået forrest i kampen for udsatte børn. Jeg glæder mig til at bygge videre på det fine arbejde. Jeg kan ikke forestille mig en bedre sag, og jeg ser frem til at arbejde sammen med vores engagerede medarbejdere i hele verden,« fortsætter Helle Thorning-Schmidt.

Den forhenværende statsminister har tidligere været på trapperne til at forlade dansk politik. Senest blev hun kørt i stilling til jobbet som højkommissær for FN's flygtninge-organisation. Den post gik i stedet til FN-diplomaten Filippo Grandi fra Italien.

Det forventes, at Helle Thorning-Schmidt får kontor i London, hvor hun har første arbejdsdag til april.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.