I flere år forfulgte og chikanerede Rasmus Paludan en 24-årig studerende, som han pressede ud på sammenbruddets rand.

Partilederen af Stram Kurs nægter stadig stålsat at svare på spørgsmål om sagen, som han ikke vil bekræfte.

»Du har fået et tilhold på fem år, fordi du har stalket og chikaneret en 24-årig medstuderende i 2012-2013,« siger B.T.s debatredaktør, Sanne Fahnøe, da Rasmus Paludan onsdag besøgte redaktionen.

»Påstås det,« svarede Rasmus Paludan

Men du har jo fået tilhold?

»Påstås det. Det er noget, du siger.«

Men Avisen Danmark har det på skrift?

»Siger du.«

Ringede 50 gange om dagen

Den grænseoverskridende adfærd begyndte første gang i 2009 på Københavns Universitet, hvor den 24-årige og Paludan læste latin sammen.

Til Berlingske fortæller flere kilder uafhængigt af hinanden, at Rasmus Paludan dengang var tiltrukket af den mandlige medstuderende.

Modsat flere andre på studiet havde han ikke med det samme afvist at tale med Paludan, der virkede socialt udenfor på universitetet.

Rasmus Paludan den 24. april 2019. Ritzau Scanpix. 
Rasmus Paludan den 24. april 2019. Ritzau Scanpix.  Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Som månederne gik, blev den 24-årige mere og mere bange for Paludans mange tilnærmelser, som han ikke ønskede.

I en længere periode modtog han op mod 50 opkald på alle tider af døgnet. Det har flere kilder tidligere fortalt til B.T.

De beskriver også episoder, hvor Paludan adskillige gange opsøgte den unge mand, hvor han boede og befandt sig.

Med mørk frakke og et kamera forfulgte han i årevis sit offer som en uønsket skygge.

Først følte han sig chikaneret, siden følte han sig også forfulgt.

Flere gange opholdte Rasmus Paludan sig ifølge Avisen Danmark foran Borchs Kollegium i København, hvor den 24-årige boede.

Senere fulgte Paludan ham hele vejen hjem til forældrene i barndomsbyen Ribe, hvor han om natten tog billeder af deres hus og sendte til sit offer.

»Den første aften sendte Rasmus Paludan nogle sms'er. Det handlede om, at Rasmus Paludan også var i byen, og han fik i en af beskederne også nævnt forældrenes adresse. Det var ubehageligt,« citerer Berlingske en kilde, der var til stede under besøget i Jylland, for at udtale.

En anden udtaler, at Paludan i årevis ødelagde og tromlede den unge mand og hans familie ned uden tegn på medfølelse og empati.

Ingen kommentar

Fordi Rasmus Paludan er politiker, mener B.T., at han skylder sine vælgere at svare på spørgsmål om chikanesagen mod ham.

Det nægter partilederen af Stram Kurs dog konsekvent.

Hvorfor har vælgerne ikke krav på at høre din forklaring?

»I forhold til privatlivets fred er det ikke kun mig, der skal tages hensyn til. Der er også andre mennesker, som er en del af det. Jeg læste i avisen et sted, at der var andre mennesker, som var blevet spurgt, og som havde været involveret i nogle af de ting, I skriver om. De havde udtalt, at de ikke havde nogen kommentarer overhovedet.«

»Det er generelt interessant, hvis pressen interesserer sig i konflikter, der ligger år tilbage i tiden, og de eneste to parter, som har haft den konflikt, har udtalt, at de ikke har nogen kommentarer. Det er meget interessant, at man så dyrker det så meget, men jeg kan stå fuldstændig ved det, som jeg gør.«

Forfulgt og filmet

Ingen steder kunne den 24-årige studerende føle sig sikker. I 2012 måtte han gemme sig i et lokale, fordi Rasmus Paludan uinviteret var dukket op til en julefrokost.

Samme år havde den 24-årige besøgt sine forældre i Ribe, hvor han også skulle spille en fodboldkamp med nogle venner.

Under kampen stod der pludselig en skikkelse i mørk frakke med et kamera rettet mod banen. Personen observerede den 24-årige.

I et dokument, som Berlingske har set, bekræfter Paludan, at han var til stede under kampen, men at det var den unge mand og ikke ham selv, der var krænkende.

Den racismedømte partistifter Rasmus Paludan på Christiansborg Slotsplads den 7. maj 2019. Scanpix 2019.
Den racismedømte partistifter Rasmus Paludan på Christiansborg Slotsplads den 7. maj 2019. Scanpix 2019. Foto: Philip Davali
Vis mere

Rasmus Paludan havde fulgt efter ham tværs gennem landet og dukkede også op under vennernes bytur samme aften.

Under den årlige Tulipanfest i Ribe bemærkede den studerende pludselig, at han igen ikke var alene. Paludan stod endnu en gang og tog billeder og filmede ham.

Flere medier beskriver også, hvordan det ikke kun var den 24-årige, der kæmpede med den uønskede kontakt fra Paludan. Det samme gjorde hans familie.

I årenes løb opsøgte Paludan fysisk et familiemedlem til den studerende, mens andre blev bombarderet med opkald. I et enkelt tilfælde har Paludan ifølge Berlingske desuden kontaktet en af forældrenes arbejdsplads med ubehagelige oplysninger.

I de omtalte dokumenter fra 2013 fremgår det, hvordan Paludan løbende udskiftede sim-kortet i sin telefon, efter han havde foretaget talrige opkald og sendt en skov af sms'er af krænkende karakter til den 24-årige medstuderende.

I et dokument fra Justitsministeriet, som Avisen Danmark har fået aktindsigt i, beskriver to personer tæt på familien, hvilke konsekvenser sagen dengang havde.

I dokumentet fra Justitsministeriet er alle personfølsomme oplysninger blevet censureret ud, men avisen Danmark er siden kommet i besiddelse af det fulde brev.

'Vi frygter, at den 24-årige ikke kan blive ved med at holde til chikanerne og må stoppe studiet. Vi frygter samtidig, at den 24-årige ikke fortsat kan modstå den psykiske terror og får et decideret sammenbrud. Familien i Ribe samt et hjemmeboende barn er også hårdt psykisk belastet af chikanerne.'

Familien modtog i perioden også adskillige civile søgsmål fra Rasmus Paludan, hvilket ramte dem økonomisk hårdt.

Sagen mellem den 24-årige og Paludan kulminerede efter flere års kamp i 2013, hvor Københavns Politi udstedte et femårigt tilhold mod Paludan. Ifølge Avisen Danmark overtrådte Paludan flere gange tilholdet, indtil han og den 24-årige indgik et forlig samme år.