Onsdag gik det usædvanligt stille for sig, da den kontroversielle islamkritiker Rasmus Paludan holdt endnu en af sine demonstrationer.

For første gang var han rykket til Hellerup nord for København, der er kendt for at være et sted med ro, orden og dyre villaer.

Således også denne onsdag, hvor Paludan var omgivet af politibetjente, journalister og fotografer.

Rasmus Paludan var vanen tro mødt op med et eksemplar af Koranen og med nogle klistermærker med profeten Muhammed, der har sex med dyr.

Foto: Kasper Riising
Vis mere

Dem var der dog ikke den store efterspørgsel på, men til gengæld fejlede diskussionslysten ikke spor.

Der blev råbt ad Rasmus Paludan, men der var på intet tidspunkt ansats til uroligheder.

»Jeg bliver nødt til at fortsætte kampen for at redde Danmark,« sagde han inden og indledte en diskussion med en af de fremmødte, der er fra Somalia.

»Hvad laver du i Danmark? Hvor mange domme har du?« spurgte Rasmus Paludan.

Den somaliske mand beskylder ham for at spille smart.

»Jeg spiller ikke smart,« svarede Paludan.

Standup-komikeren, Alternativet-politikeren og ateisten Anders Stjernholm er også mødt op - primært i sin egenskab af ateist. Han er nemlig aktuel med det, han selv kalder en luderbog - med reference til Paludan, der konsekvent omtaler Koranen som 'Den store luderbog'.

Stjernholm mente ikke, at Paludan står for en respektfuld dialog. Det mundhuggedes de lidt om.

Arkiv.
Arkiv. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Vis mere

Rasmus Paludan læste op, at profeten Muhammed er pædofil, at islam er en taberreligion, og at de 51 muslimske lande i verden alle er 'lortelande'.

»Danmark og danskerne skal ikke blande sig i, hvordan de lever. Men dem, der kommer fra de lande, skal heller ikke blande sig i, hvordan vi lever i Danmark,« sagde Paludan.

»Hvis man vil følge den her bog, kan man bo i et af de 51 lande, hvor muslimer har flertal,« sagde han og vifter med Koranen, inden han smider den ned på asfalten og tramper på den.

Han omtaler de personer, der laver optøjer i forbindelse med hans demonstrationer, for 'samfundstabere'. Trods forbuddene mod at demonstrere i flere politikredse står han fast på sin ret til at sige, hvad han mener.

Han glæder sig derfor over, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) nu er blevet kaldt i samråd af Dansk Folkeparti for at redegøre for, hvad regeringen vil gøre ved situationen.

Demonstrationen fandt sted på dagen, hvor Københavns Vestegns Politi har givet Rasmus Paludan forbud mod at demonstrere i hele politikredsen. Netop af frygt for yderligere voldsomme episoder.

»I løbet af i går vurderede vi truslen mod Rasmus Paludan som alvorlig,« forklarede Mogens Lauridsen, politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, tidligere onsdag til B.T.

»Det betyder jo, at der er risiko for, at der er nogen, der gør noget rigtig grimt ved ham. Og det kan altså også ramme andre uskyldige mennesker, som er i nærheden af sådan en demonstration,« sagde Mogens Lauridsen.