Dansk politi bruger under valgkampen enorme ressourcer på at beskytte partilederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan. I går kunne TV 2 fortælle, at en opgørelse fra Rigspolitiet viste, at der fra årsskiftet og til 29.april var brugt næsten 41 millioner kroner i forbindelse med Paludan-demonstrationer.

Meget tyder dog på, at partilederen ikke selv nærer respekt for etaten.

Radio24syv har lavet en systematisk gennemgang af Rasmus Paludans kommentarer på offentlige facebookopslag indenfor de seneste år.

’4-0 til Palle, han skød dem alle’, skrev partilederen for eksempel til et opslag i september 2016, med henvisning til den nu afdøde politimorder Palle Sørensen, der i 1965 skød og dræbte fire betjente.

I et andet opslag, hvor en person beretter om et besøg af uniformerede betjente og kalder dem ’de blå’, svarer Rasmus Paludan:

’Nu er det ikke for at være stram, men det hedder rettelig HIPO-svin’.

Da Københavns Politi den 17. maj 2014 brugte Facebook til at komme med gode råd til weekendens mange konfirmander i forbindelse med blå mandag, fik det også Paludan til tasterne:

’Hvis nogen af konfirmanderne lider af psykiske sygdomme, så skal de være varsomme på blå mandag. Dansk Politi har jo for vane at skyde og dræbe psykisk syge sagesløse, så man må give agt! En advarsel hermed givet’, skriver han.

Radio24syv kunne i sidste uge afsløre, at Rasmus Paludan i 2015 blev idømt dagbøder for fornærmelig tiltalte mod en politiassistent fra Københavns Politi, der efterforskede et tilhold mod partilederen, hvilket fik Paludan til at klage. I en mail skrev han blandt andet om politiassistenten: ’laveste ildelugtende slum fra socialklasse V’.

Paludan blev frifundet for den del, men formuleringen går igen i en Facebook-kommentar fra Paludan:

’Dansk politi består af kældermennesker fra Socialgruppe V, der elsker at påføre sagesløse borgere smerte, ydmygelse og lidelse. Peberspray blev indført med henblik på at blive brugt i stedet for pistol. De voldsliderlige tabere i uniform bruger nu peberspray i stedet for at tale med folk’, skriver han.

Juraprofessor på Syddansk Universitet Sten Schaumburg-Müller vurderer, at udtalelserne placerer sig i en juridisk gråzone.

Radio24syv mødte onsdag op på Nørrebro i København, hvor Rasmus Paludan og Stram Kurs demonstrerede.

Adspurgt om en kommentar til, at han har hyldet politimorderen Palle Sørensen på Facebook, svarer Rasmus Paludan:

»Jeg aner ikke, hvad du taler om.«

Spørgsmål: Jeg kan godt vise dig en udskrift. Her skriver du ’4-0 til Palle’. Hvad betyder det?

»Det ved jeg ikke.«

Spørgsmål: Hvad tænker du om, at politiet beskytter dig nu, og så har du skrevet ’4-0 til Palle’?

»Jamen jeg ved ikke, hvad det betyder.«

Kort efter svarede han dog på, om hvorvidt han har sympati for politimorderen Palle Sørensen:

»Nej, det har jeg bestemt ikke. Jeg tager dyb afstand fra mordere. Og især de mordere, der myrder politiet. Det er noget af det værste, jeg kan forestille mig.«

Spørgsmål: Hvorfor skrev du det så dengang?

»Jeg ved ikke, om jeg skrev det dengang. Det er noget, du påstår. Det kan jeg ikke forestille mig, at jeg har skrevet.«

Spørgsmål: Det er din verificerede Rasmus Paludan- profil?

»Det påstår du, men du er jo en ræverød journalist, så du er sikkert fuld af løgn, det er det meste af pressen. Det er jo fake news!«

Herefter afbryder Rasmus Paludan interviewet og siger, at han ikke gider at tale med Radio24syv.