Lyt til artiklen

Konservative Rasmus Jarlov er ikke blevet genvalgt til Folketinget for Københavns Storkreds. Partiets ene københavnske mandat går efter al sandsynlighed til Per Stig Møller. Selvom de personlige stemmer ikke er talt op, har Rasmus Jarlov erkendt nederlaget.

- Jeg har indstillet mig på, at jeg ikke kommer ind. Jeg er selvfølgelig ked af det, men det er ikke en overraskelse. Meningsmålingerne har jo sagt det længe, så jeg har mentalt indstillet mig på. Sådan er det i politik, det er ret brutalt, når man ikke alene selv er herre over det.

Rasmus Jarlov mener ikke, han selv kunne have gjort mere for at påvirke resultatet.

- Jeg glæder mig til at se mit personlige stemmetal. Jeg tror, jeg personligt har fået et godt valg, men partiet er gået tilbage. Og så rækker det ikke. Det er jeg selvfølgelig ked af, men jeg synes, jeg har gjort, hvad jeg kan.

Bliver det svært at skulle sige farvel til Christiansborg?

- Det bliver nogle dage, hvor man skal vænne sig til ikke at være i Folketinget. Jeg er stadig medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Og jeg har jo valgt en branchen med meget stor jobusikkerhed, og det skal man kunne tåle. Der er ingen sikre pladser, så man må gøre, hvad man kan, og så er resten op til ens parti.