ccc
ccc Foto: Rasmus Brygger

New York Times spreder fake news, og danske debattører gambler med Danmarks omdømme, når de skriver i avisen.

Det mener den konservative folketingspolitiker og klummeskribent i BT, Naser Khader, som langer ud efter blandt andre debattøren Rasmus Brygger.

NaserKhader Bylinefoto2011

Den tidligere landsformand for Liberal Alliances Ungdom har skrevet et indlæg i New York Times, hvor han beskriver Danmark som et land med en opblussende nationalisme, hvor nationalister ønsker at forbyde bederum på uddannelsesinstitutioner, gennemtvinger at der skal serveres gris i kommuneskolen i Randers, og hvor Dansk Folkeparti ønsker, at indvandrere skal gå i kirke i julen som en del af integrationen.

Rasmus Brygger udstiller Danmark som et muslimhadende land og gambler med Danmarks omdømme, mener Naser Khader.

»Fint nok, at man forholder sig kritisk til sin regering, og at man gerne vil debattere aktuelle problematikker, men jeg synes, at man gambler med Danmarks omdømme ved at fremstille tingene så ensidigt,« skriver Naser Khader i sin klumme i BT.

Rasmus Brygger afviser kritikken.

Er Danmark et muslimhadende land?

»Nej, og det har jeg aldrig skrevet. Jeg mener, der er en voksende bevægelse af nationalister, der har et problem mod islam og muslimer. Det er meget problematisk og noget, jeg gerne fortæller om igen og igen,« siger Rasmus Brygger.

Naser Khader henviser til, at New York Times før har lagt spalteplads til klummer, der er yderst kritiske over for blandt andet stramninger på udlændingeområdet og »næsten giver det indtryk, at alle danskere er racister,« som han skriver. Selv har Naser Khader fået afvist sine indlæg til avisen, forklarer han.

Rasmus Brygger, er du ikke med til at gamble med Danmarks omdømme?

»Jeg fortæller om historier, som allerede eksisterer derude, og New York Times også har beskrevet. Jeg er debattør og har mine holdninger. Jeg kører ikke kampagne mod Danmark, men for mine holdninger. Det skal der være plads til, ligesom Naser Khader skal føre kampagne for sine holdninger. Det er det, politik handler om.«

Rasmus Brygger forklarer, at han har skrevet til New York Times, fordi han mener, at udlandet kan lære af debatklimaet i Danmark. Han skriver blandt andet, at Dansk Folkeparti og Trykkefrihedsselskabet bruger debatten om ytringsfrihed som skalkeskjul for »grim nationalisme, som skaber kløfter mellem muslimer og ikke-muslimer«.

Han argumenterer for, at svaret dog ikke er at begrænse ytringsfriheden, men at give modsvar.

Hvorfor skal amerikanerne blandes ind i det?

»Jeg tror, udlandet kan lære noget af det, der er sket med debatten herhjemme. Mit formål var at sige, at det er vigtigt, at man ikke begrænser ytringsfriheden. Det giver bare medvind til nationalisterne. Det har vi kunnet se i Danmark de sidste mange år, og det kan amerikanerne lære noget af,« forklarer Rasmus Brygger.

Naser Khader mener, avisen spreder fake news, som tegner et alt for ensidigt billede. Hvad mener du?

»Jeg har set Geert Wilders og Marine Le Pen skrive i New York Times, så jeg tvivler på, at de bevidst træffer sådan et valg. Så det handler i bund og grund nok om simpel uenighed mellem mig og Naser. Det er helt fint. Jeg har svært ved at se, at det er fake news.«

SMS

Hitter på Facebook