»I dag starter ramadan-måneden, og derfor vil jeg gerne starte med at ønske alle en glædelig ramadan.«

Disse ord fra den tidligere Alternativet-politiker Sikandar Malik Siddique satte fredag formiddag gang i en vaskeægte omgang mundhuggeri i folketingssalen.

Da Sikandar Malik Siddique, der i marts forlod Alternativet til fordel for at blive løsgænger i Folketinget, var færdig med at tale, kunne Inger Støjberg (V) nemlig ikke lade være med at fordømme ramadan-hilsnen.

Læs hele mundhuggeriet herunder:

Sikandar Malik Siddique satte godt gang i mundhuggeriet i folketingssalen fredag formiddag.
Sikandar Malik Siddique satte godt gang i mundhuggeriet i folketingssalen fredag formiddag. Foto: Kristian Brasen
Vis mere

»Jeg kan ikke forstå meningen med at ønske en god ramadan,« påpegede Venstre-politikeren, som kort efter fik støtte af Folketingets tidligere formand Pia Kjærsgaard:

»Jeg hørte ikke indledningen, men nu føler jeg trang til at sige, at det er ikke er traditionen, at man gør sådan, så det vil jeg gerne gøre en indsigelse imod.«

Sikandar Malik Siddique var dog bestemt ikke enig i hverken Pia Kjærsgaards eller Inger Støjbergs kritik og benyttede lejligheden til at henvise til de danske traditioner i december:

»Gennem julen bemærkede jeg, at man fra talerstolen ønskede både folketingssalen og danskerne god jul. Så jeg tænkte, at det her var en god anledning for at ønske de 320.000 muslimer i Danmark en god ramadan i Folketingets navn.«

Sikandar Malik Siddiques argument blev dog bestemt ikke vel modtaget af Inger Støjberg, der trods landets religionsfrihed ikke mente, at folketingssalen var stedet til ramadan-hilsner, da Danmark 'hende bekendt er et kristent land'.

Også Nye Borgerliges Mette Thiesen kom op i det røde felt over Sikandar Malik Siddique:

»Jeg vil gerne sige, at ja, vi har religionsfrihed, men vi har ikke religionslighed. Så er det sagt,« sagde hun.

Sikandar Malik Siddique forsøgte forgæves at svare tilbage, men han blev afbrudt af Pia Kjærsgaard, der mente, at diskussionen var overstået.