Storken flyver forbi radiovært Josefine Kofoed fra Radio24syv og tidligere Venstre-mand Peter Christensen til sommer.

»Vi glæder os virkelig meget. Det bliver så spændende,« siger 31-årige Josefine Kofoed til BT og afslører samtidig kønnet på den lille spire:

»Det er en dreng. Men vi ved ikke, hvad han skal hedde endnu. Vi har en lang liste.«

Faren til barnet er tidligere folketingsmedlem for Venstre 42-årige Peter Christensen. Han forlod politik i 2015 efter en karriere som skatteminister, forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde.

Parret stod frem som kærester i 2013 og blev gift i Holmens Kirke i 2016.

Nu venter de et sommerbarn, og mens Peter Christensen i forvejen har to døtre på 10 og 11 år, er det Josefines første.

»Jeg er vildt overrasket over, hvor søde kollegaer og folk generelt er. Alle vil gerne hjælpe, slæbe og høre om graviditeten. Så selvom man bliver tungere og trættere, så begynder jeg at forstå, hvorfor det er så hyggelig en tid,« fortæller Josefine, som også kan mærke forandringerne ved at blive mor:

»Mine bekymringer om, at man fuldstændig ændrer sig, når man bliver gravid, er blevet gjort til skamme, men der er ingen tvivl om, at ens prioriteter og følelser ændrer sig, og det er faktisk lidt skræmmende, men også sjovt at opleve.«

Terminsdatoen er sat til 4. juli, og indtil videre går graviditeten strålende:

»Det går vildt godt. Jeg træner stadig og går en time hver morgen med mine hunde. Jeg bilder mig også ind, at jeg ikke har fået så meget vand i kroppen.«