Omstridt radiokanal får sløjfet DAB-sendetilladelse og statsstøtte. Det fremgår af den nye medieaftale.

Radiostationen 24syv får ikke forlænget sin sendetilladelse, når den udløber i 2024.

Det står klar efter præsentationen af regeringens nye medieaftale, som blev offentliggjort lørdag.

Af aftalen fremgår det, at dens DAB-sendetilladelse ikke vil blive genudbudt. 24syv får i dag et årligt tilskud på 60 millioner kroner.

'Parterne er enige om, at programtilladelsen til at sende landsdækkende public service-radio i DAB-nettet ikke genudbydes, når den nuværende programtilladelse udløber 31. marts 2024,' står der i aftaleteksten.

Simon Andersen bliver programdirektør og chefredaktør på Radio Loud, der siden har skiftet navn til 24syv.
Simon Andersen bliver programdirektør og chefredaktør på Radio Loud, der siden har skiftet navn til 24syv. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Radiostationen har tidligere heddet Radio Loud.

Facebook skriver chefredaktør for den udskældte og nu snart for anden gang nedlagte radiokanal, Simon Andersen, at det nok handler om, at regeringen ikke vil siges imod.

'Det er en mediepolitisk tragedie, at regeringen ikke blot vil tage livet af 24syv, men også aflive FM4, hele Per Stig Møllers oprindelige og geniale tanke om, at der skal være et alternativ til DRs taleradio.
Til gengæld er det ærlig snak.'

'Regeringen ønsker ikke at blive sagt imod.'

24Syv har fra start haft utrolig svært ved at kapre lyttere i deres primære målgruppe. I mange uger har lyttertal vist, at kanalen har haft 0 lyttere blandt de 15-50 årige.

I den seneste måling fra Kantar Gallup har 24Syv 0 procent share i målgruppen. De scorer samtidig et 0 af antal lyttere i målgruppen, da man tæller til nærmeste tusind.

Stationen gik i luften for omkring to år siden og har kæmpet med at lokke lyttere til.

Siden skiftede Radio Loud navn til 24syv, og navneskiftet blev fulgt op af en række nye programmer, der skulle hjælpe med at hente flere lyttere.