Medlemmer af de Radikales hovedbestyrelse går ud med klar kritik af kulturminister Uffe Elbæk i nepotisme-sagen.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) er kommet i endnu kraftigere modvind efter et fire timer langt samråd i Folketingets Kulturudvalg tirsdag, og nu begynder det radikale bagland at røre på sig.

- Jeg mener ikke, at det her er en minister værdig. Jeg synes, på baggrund af det her, at man skal overveje et ministerskifte. De sager må bare ikke komme, lyder den klare udmelding fra Åge Dahl, der er medlem af de Radikales hovedbestyrelse, til TV 2.

Uffe Elbæk er beskyldt for at have favoriseret gøglerskolen Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK) ved at afholde fem arrangementer på skolen, hvor hans mand er ansat. Under samrådet kom det frem, at kulturministeren var blevet advaret af sine embedsmænd mod at holde flere møder på AFUK, selvom han tidligere har påstået det stik modsatte.

- Der burde simpelthen have været alarmklokker, der ringede, længe inden det var tilfældet. Som politiker er man nødt til at forstå, at man skal være åben og give alle oplysninger til Folketinget og pressen, siger Åge Dahl og henviser til, at flere oppositionspolitikere under samrådet beskyldte Elbæk for at have ført Folketinget bag lyset.

Jesper Gronenberg, der også er medlem af den radikale hovedbestyrelse, bakker sin kollega op.

- Jeg mener faktisk, at han ligger, som han selv har redt. Man kan ikke komme udenom, at det er en meget kedelig sag, han har rodet sig ud i. Han burde have været klogere. Den her situation skader regeringen, siger han til TV 2.

Han siger desuden, at han har tillid til, at partileder Margrethe Vestager træffer det valg, som er »det rigtige for partiet og regeringen«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.