Ifølge De Radikale burde rygning forbydes overalt i samfundet, selvom partiet er klar over, at det ikke lader sig gøre.

De radikales sundhedsordfører, Camilla Hersom, mener, at rygning burde være totalt forbudt i det danske samfund.

De Radikales udmelding kommer samtidig med, at alle landets cigaretpakker onsdag bliver forsynet med nye skræmmebilleder af sorte tænder, rygerlunger og børn, der udsættes for passiv rygning.

LÆS OGSÅ: 

- Hvis det kunne lade sig gøre, så ville jeg synes, at det var ganske fint. Og jeg er overbevist om, at hvis cigaretten blev opfundet i dag, så ville den være forbudt, siger Camilla Hersom til Radio24syv.

Hun siger, at hun ville forbyde rygning totalt i det danske samfund, hvis det kunne lade sig gøre.

Camilla Hersom peger dog på, at det med den nuværende situation, hvor tusindvis af danskere ryger cigaretter hver dag, ikke kan lade sig gøre at forbyde rygning totalt.

- Det, vi kan gøre, det er at bruge alle de virkemidler, vi har, for at gøre opmærksom på, hvor forfærdeligt sundhedsskadeligt, det er, siger Camilla Hersom.

LÆS OGSÅ:

Liberal Alliances sundhedsordfører, Joachim B. Olsen, er skeptisk.

LÆS OGSÅ: 

- Man tror, man kan flytte mennesker rundt som skakbrikker. Det er ikke alle, der har de samme værdier. Jeg synes, der skal være plads til folk, der kan ryge en smøg, uden at de nødvendigvis skal mindes om, hvor dårlige samfundsborgere, de er, siger Joachim B. Olsen til Radio24syv.

Camilla Hersom understreger, at hun ikke politisk vil forsøge at forbyde rygning, men at hun ville gøre det, hvis det kunne lade sig gøre.

Hvad mener du? Deltag i debatten under artiklen.