Radikale dropper ubetinget støtte til forslag om lønstigning til folketingsmedlemmer, politikere og borgmestre

København: For snart to år siden nedsatte SR-regeringen i samarbejde med Venstre, SF og De Konservative en Vederlagskommission til at kortlægge politikernes løn- og pensionsforhold.

Partierne gav hinanden håndslag på, at de ubetinget ville stemme for kommissionens anbefalinger. Men onsdag - to år og en lækage senere - melder en anden virkelighed sig. Nu har alle partier trukket deres ja tilbage.

Ifølge kilder, som Politiken har talt med, vil kommissionen blandt andet foreslå en lønstigning på 15 procent til folketingspolitikere og ministre, mens landets 98 borgmestre kunne se frem til et lønhop på 30 procent.

Det sidste parti til at trække støtten er De Radikale, som dog stadig mener, at man skal kigge på politikernes pensionsordning.

- Det er afgørende, at et bredt flertal kan stå bag en samlet, rimelig og balanceret tilpasning, og det er dette ikke, siger partiets finansordfører, Martin Lidegaard.

- Men vi vil samtidig insistere på, at folketingspolitikernes pension tilpasses, så vi får pension på samme tidspunkt som alle andre danskere, lyder det fra den tidligere udenrigsminister.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.