De Konservative har haft borgmesterposten på Frederiksberg, siden ruder konge var knægt. Det bør fortsætte, mener de Radikale, som dermed vælger side efter lang tids usikkerhed om, hvorvidt partiet peger på borgmester Jørgen Glenthøj (K) eller en anden politiker efter kommunalvalget 19. november.

De Radikale kommer, viser meningsmålingerne, formentlig til at spille en afgørende rolle, når posterne skal fordeles på Frederiksberg.

Netavisen Enklaven.dk skriver, at de Radikale har valgt at gå med i det borgerlige valgforbund, der omfatter de Konservative, Venstre, Liberal Alliance og Kristendemokraterne.

Som led i aftalen er partierne enige om at pege på spidskandidaten for det største parti i valgforbundet som borgmester. Eftersom de Konservative er kommunens suverænt største parti, skal der et jordskredsvalg til, før de kan blive nogen andre end den konservative spidskandidat, Jørgen Glenthøj.

Ingen af de pågældende partier ønsker ifølge Enklaven.dk at kommentere aftalen, som ifølge netsiden præsenteres tirsdag morgen.

BNB