Henrik Qvortrup, nuværende politisk kommentator på TV2 og chefredaktør på ugebladet Se og Hør fra 2001 og frem til 1. januar 2009, afviser fuldstændigt viden om, at Se og Hør - som det hævdes i ny bog - i årevis betalte en IT-specialist for at få adgang til stærkt fortrolige oplysninger om kendte og kongeliges hævninger og køb på kreditkort.

IT-specialisten, der via sit job udførte arbejde for PBS, det nuværende NETS, fra i hvert fald foråret 2008; hans første opgave var at ‘spore’ prins Joachim og prinsesse Marie i forbindelse med deres bryllupsrejse, umiddelbart efter de den 24. maj 2008 blev gift. I de følgende år, frem til i hvert fald 2012, leverede specialisten i hundredevis af oplysninger om kongelige og stort set hver eneste dansk ‘kendt’, herunder sportsfolk, skuespillere, realityfolk og tv-stjerner ved at følge deres transaktioner. Dette fandt sted i i hvert fald syv måneder i 2008, hvor Qvortrup var chefredaktør.

BT har forelagt Henrik Qvortrup de alvorlige beskyldninger:

Tirsdag udkommer der en bog, der hævder at du og andre på Se og Hør har vidst, styret, kontrolleret og betalt en mand for at udlevere fortrolige oplysninger om [hvor] kendte og kongelige befandt sig nærmest minut for minut?

- Det kender jeg ikke noget til. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi udbetalte tip-honorar til folk, der kunne fortælle, hvor folk var og så videre. Men hvordan sådan noget er kommet til veje, det har jeg ikke haft nogen som helst viden om.

Så du kender ikke til at Se og Hør i din tid skulle have…?

- … men vi havde jo en tip-ordning. Det indførte jeg jo, så hvis det er dét, der refereres til, så er det jo en offentlig hemmelighed.

Det er ikke dét, der refereres til. Det er en mand, der har fået udbetalt 10.000 kroner månedligt sort for helt rutinemæssigt at levere sms’er, når Jokke [prins Joachim] var der, en anden var dér, og en tredje var dér…..

- Jeg kender til, at vi har udbetalt penge til folk, der har kunnet hjælpe os med forskellige ting. Men at oplysningerne skulle være tilvejebragt på den måde, som du beskriver, det kender jeg intet til.

Har du viden om, at Se og Hør havde en kilde, som Se og Hør kunne skrive til med navne [der så skulle tjekkes for kreditkorttransaktioner] og at der [internt] på Se og Hør gik mails rundt, hvor man efterlyste ‘nye’ navne?

- Det kender jeg ikke noget til. Jeg var chefredaktør. Hvordan vores journalister opererede i detaljen i hverdagen, det kender jeg ikke til. Det er klart; indimellem kunne jeg konstatere, at vi havde nogle historier, hvor vi havde fået nogle oplysninger, der gjorde, at vi kunne sige, at der var én på den restaurant eller dér og dér, og den slags oplysninger kan jo være kommet frem på mange måder. Folk der kender nogen, der kender nogen, der har set nogen dér. Hvad ved jeg? Men ellers har jeg ikke så mange kommentarer. Det er jo efterhånden mange år siden.

Men du ville vel kunne huske det her?

- Ja, det er klart. jeg ved jo, at vi havde en tip-ordning. Hvordan vores journalister opererede nede i detaljen, det har jeg ikke nogen viden om.

Det er jo ikke helt det, der står i bogen?

- Jeg ved ikke, hvad der står i bogen. Jeg har ikke læst bogen.

En månedlig betaling fast? [af kilden, der ifølge bogen modtog 10.000 kroner i form af refunderede udgifter]

- Det kender jeg ikke noget til. Det er da muligt at den person [kilden], jeg ikke ved, hvem er, i lighed med så mange andre har fået penge for nogle oplysninger, måske også i mere end én måned. Men at det skulle være systematiseret og tilvejebragt på den måde, du beskriver, det kender jeg ikke noget til. Men jeg har jo talt med kilder, jeg har talt med journalister, som siger, at nu har de snakket med én eller anden, som kunne fortælle os ét eller andet, og så har jeg sagt, fint, vi betaler et tip-honorar, og har selvfølgelig gået ud fra, at tingene er foregået på en ikke-ulovlig måde. Det siger sig selv.

Og du har ikke modtaget mails fra din egne folk, hvor de siger, sådan og sådan med den kilde og lignende?

- Det kan jeg slet ikke huske. Men det vil jeg ikke tro, at jeg har.

Og du har ikke selv haft en mand inde på dit kontor, og hyret ham på den måde?

- Nej.

Så hvis Se og Hør i din tid først har betalt en mand, der har adgang til PBS’ netsystemer, til at sende sms’er hver gang Joachim, Frederik og Mary, LOC og alle mulige andre, købte sushi der og rejste derhen og bestilte et hotel, så har du ikke kendt til det?

- Jeg har ikke kendt til oplysningerne. Jeg har kendt til, at vi har betalt penge kilder, det er en offentlig hemmelighed. Men ikke at det er tilvejebragt på den måde.

Så du kendte ikke til, at I havde en mand, der kunne gå ind i Nets PBS-system?

Nej, det gjorde jeg ikke.