TV2's politiske kommentator, Henrik Qvortrup mener, at regeringen var tvunget til at komme på banen i konflikten om Vejlegården søndag. Men han sætter spørgsmålstegn ved, om det kommer til at gøre den helt store forskel.

- Befolkningen har gjort deres stilling op, men det er vel et halvhjertet forsøg på at få rettet op på den skævhed, der har været i debatten, siger Qvortrup.

Både beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S) og skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF), blander sig i debatten i dag, søndag, i et interview med Politiken.

LÆS OGSÅ:

- Venstres forslag har intet med frihed at gøre, men vil tværtimod betyde, at lønmodtagernes frihed bliver indskrænket i modsætning til arbejdsgiverne, der får lettere ved at dumpe lønnen, siger Thor Möger blandt andet til Politiken.

Mette Frederiksen advarer også mod at indskrænke konflikt-retten, sådan som Venstre har stillet forslag om. Hun maner i stedet til eftertænksomhed hos de borgerlige i stedet for at benytte lejligheden til at score lette politiske point.

Henrik Qvortrup sætter spørgsmålstegn ved, om udmeldingerne kommer for sent.

- Det var begyndt at se for påholdende ud. Der er en betydelig frustration i fagbevægelsen over, at man har været overladt til sig selv i denne konflikt. Tavsheden har jo nærmest været larmende, og regeringen var nødt til at gøre noget for ikke at blive beskyldt for at lade fagbevægelsen sejle sin egen sø, siger Qvortrup.

Han er ikke i tvivl om, at regeringen reelt mener, at politikerne skal lade være med at blande sig i konflikten. Men som tiden er gået er de også blevet bevidste om, at de ikke har verdens bedste folkelige sag.

- Krifa og 'de blå' er lykkedes med at få konflikten til at ligne den lille mands frihedskamp mod fagbevægelsen. Men det er reelt ikke restauratøren, men de ansatte, der blev strittet ud, der har et problem i denne konflikt.

- Nu forsøger regeringen at rette op på det. På et tidspunkt, hvor meningsmålinger viser, at danskerne forlængst har taget stilling i sagen. Det er ikke lykkedes hverken regeringen eller 3F at forklare, hvorfor dette ikke handler om retten til frihed for en arbejdsgiver.

LÆS OGSÅ: 

- Det havde været en hjælp for 3F, hvis regeringen var gået ind i debatten før, og der er ingen tvivl om, at hvis tavsheden var forsat, så havde det vakt betydelig vrede. Vi har allerede haft en fagboss, der har sagt 'det har vi skrevet i bogen'.

Qvortrup ser også de mange positive tilkendegivelser over, at Mogens Lykketoft (S) gav sin mening til kende på Facebook som et resultat af, at mange lønmodtagere har været frustrerede over, at 'deres' regering ikke har været synlige i debatten.

- Folk var lettede. Det har ikke kun været en frustration hos 3F, men hos lønmodtagerne generelt. Det har været svært at forstå, at man overlod hele banen til de borgerlige i denne sag, siger Qvortrup.

Hvad mener du om regeringens timing? Er det for sent