Den samtale, som den russiske præsident Vladimir Putin beskylder Anders Fogh Rasmussen for at have optaget og lækket, kan stamme fra en dansk dokumentar.

Luften mellem NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, og den russiske præsident, Vladimir Putin, emmer ikke ligefrem af harmoni og kammeratlige toner i disse dage.

I sidste uge langede Anders Fogh Rasmussen hårdt ud efter Ruslands ageren i Ukraine, og skærtorsdag er det så Putin, der i en direkte tv-udsendelse retter angreb mod Fogh.

I udsendelse, hvor Putin svarede på spørgsmål fra russerne, påstod han, at den tidligere danske statsminister i al hemmelighed optog en samtale, som de havde sammen, hvorefter Fogh skulle have lækket den til pressen.

Det kom under tv-udsendelsen ikke frem, hvad den lækkede samtale handlede om.

Men ifølge den danske filminstruktør og dokumentarist Christoffer Guldbrandsen kan Putin muligvis hentyde til en episode, der fandt sted under det danske EU-formandsskab i 2002.

- Det er det eneste tilfælde, hvor det er offentligt kendt, at Putin har været optaget uden at være klar over det. Men jeg ved ikke, om det er dét, som Putin hentyder til, siger Guldbrandsen til BT.

Den 'hemmelige' optagelse fandt sted i forbindelse med, at Christoffer Guldbrandsen var ved at optage dokumentaren 'Fogh bag facaden', hvor han fulgte den tidligere danske statsminister tæt.

Derfor var han også med Fogh i Bruxelles, hvor den danske statsminister skulle holde møde med Putin omkring Kaliningrad og transit af russiske borgere. Forud for pressemødet med Putin fik Fogh en mikrofon på af hensyn til Guldbrandsens dokumentar.

Den mikrofon bar Fogh fortsat, da han efter pressemødet fulgtes med Putin ud til deres biler. Putin var dog ikke opmærksom på, at deres samtale blev optaget.

- Fogh og Putin taler om den diskussion, der har været forud for pressemødet om, hvem der skulle være ordstyrer. Fogh siger så noget i retning af: 'Der kan du se: jeres journalister er mindst lige så kritiske som vores, hvortil Putin svarer: "De er nogle banditter - alle sammen', fortæller Christoffer Guldbrandsen, der tager samtalen mellem de to stats- og regeringschefer med i sin dokumentar.

Hvad tænker du om, hvis det er den situation, som Putin hentyder til?

- Det er godt nok en overdrivelse fra Putins side, hvis det er den hændelse, han hentyder til. Men det, der peger på, at det ikke er dette, som Putin omtaler, er, at det jo ikke et møde, de har siddet sammen til, der er blevet optaget, siger Guldbrandsen.

Anders Fogh Rasmussens særlige rådgiver, Jonas Torp, afviser torsdag, at den danske statsminister skulle have optaget et møde mellem ham og Putin.