Et halvandet minut langt tv-klip fra Debatten på DR2 har fået sit helt eget liv på Facebook. I klippet giver formanden for Dansk Psykolog Forening de danske politikere en ordentlig overhaling.

Siden det blev lagt på Facebook fredag morgen har knap en halv millioner danskere set klippet, hvor formand Eva Secher Mathiasen giver de danske politikere en massiv kritik:

»Politikerne hopper fra reform til reform som fra tue til tue uden at se på det store billede, og hvad det egentlig gør ved de danskere, de har ansvaret for,« indlederp Eva Secher Mathiasen:

»I stedet for at have visioner for, hvordan vi laver et samfund, hvor børn vokser op og bliver sunde og raske voksne, der rent faktisk har de kompetencer og modstandsdygtighed til at levere til det konkurrencesamfund, I taler om, så snakker I bare om, at vi skal have nogle flere børn, vi skal arbejde mere, og så skal vi have en konkurrencestat,« siger hun.

Eva Secher Mathiasens kritik har i den grad vakt brugerne på Facebook. Knap 1.000 danskere har kommeneteret opslaget, der er lavet af Debattens Facebookside. 10.300 har i skrivende stund 'liket' og næsten 8.000 brugere på Facebook har delt klippet.

En stor del i kommentarfeltet tilkendegiver, at de er enige med formanden for Dansk Psykolog Forening i den kritik, hun retter foran blandt andet beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen(V):

»Det I lokkker med er en boligjobordning, der kun er for de ressourcestærke, længere åbningstid i rigtig dårlige daginstitutioner, som I også underprioriterer.«

Hun efterlyser simpelthen nogle bedre politikere, forklarer hun til slut i klippet, der er nået ud til 1.2 millioner mennesker på 36 timer ifølge DRs egne tal.

»Jeg vil gerne have politikere, der har visioner for, hvordan vi får et samfund, hvor vi alle sammen har det godt, i stedet for et samfund, hvor vi bedst muligt kan piske flest muligt til at være konkurrencestatens fodsoldater,« slutter hun.

 

Andre læser også