____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Politisk rådgiver Peter Arnfeldt afviser igen og igen, at han skulle have bøjet reglerne i forbindelse med Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Og ifølge professor Eva Smith fra det juridiske fakultet på Københavns Universitet, vil det på nuværende tidspunkt være svært at dømme ham for ulovlig omgang med fortrolige oplysninger.

- Det er ord mod ord. Kommissionen må jo håbe, at der kommer yderligere oplysninger frem, siger Eva Smith.



Den forklaring, Peter Arnfeldt onsdag afgav foran Skattesagskommissionen, strider på afgørende punkter mod den beskrivelse, som Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard og chefredaktør Poul Madsen kom med tirsdag.

Som spindoktor for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen skal Peter Arnfeldt ifølge Ekstra Bladet have tilbudt avisen indsigt i den ni sider lange redegørelse i skattesagen, der blev afgjort af Skat København 16. september 2010 - hvilket Arnfeldt benægter.

- Det er svært at svare på, hvordan kontakten mellem Arnfeldt og Ekstra Bladet i virkeligheden har været. Han får meget godt gjort rede for de forskellige ting - dog har han lidt svært ved at forklare den mail, som han skal have sendt om Stephen Kinnocks lejlighed i London. Det lyder lidt underligt, siger Eva Smith.

Arnfeldt forklarede for Skattesagskommisionen, at Jan Kjærgaard ringede ham op omkring Helle Thornings mand Stephen Kinnocks lejlighed i London, som han åbenbart tjente på. Han søgte oplysninger, men Arnfeldt vidste ikke meget om det, sagde han onsdag.

Han skrev en mail tilbage: "Her er et tip, jeg kan ikke stå inde for validiteten", stod der i mailen fra Arnfeldt.

Til kommissionen forklarede han, at der ikke var nogen private oplysninger i mailen. Det kunne lige så godt være en diskussion om et middagsbord.

- Hvis politiet vælger at sigte Arnfeldt, skal man være rimeligt sikker. I en straffesag er det ikke nok, at man eventuelt mener, at journalistens forklaring er mere plausibel, siger Eva Smith.



Men hun påpeger også, at det på nuværende tidspunkt kun er 3 af 43 vidner, der har afgivet deres forklaring for Skattesagskommissionen.

Afhøringerne her foregår ikke i regi af en retssag - men politiet kan vælge at rejse en straffesag på baggrund af oplysninger, der måtte komme frem.

Vælger politiet at sigte Peter Arnfeldt, skal det dog ske inden 16. september, hvorefter sagen betragtes som forældet.