Der er ikke noget forkert i, at finansministeren per SMS opfordrede SAS’ personale til at sige ja til lønnedgang, men der er et paradoks. Det vurderer Claus Haagen Jensen, professor i forvaltningsret.

Finansminister Bjarne Corydons (S) meget omtalte sms til SAS’ kabineansatte er ikke chokerende, mener professor i forvaltningsret Claus Haagen Jensen.

Bjarne Corydon sendte mandag formiddag en sms til de kabineansattes fagforening CAU for at få dem til at acceptere SAS-ledelsens spareplan. Spareplanen indebærer, at de ansatte skal gå markant ned i løn og arbejde mere.

Men den strategi er der ikke noget galt i, mener Claus Haagen Jensen:

- Finansministeren repræsenterer staten, og SAS er delvist statsejet. Derfor kan jeg ikke se noget chokerende i det, siger han til B.dk.

Alligevel peger Claus Haagen Jensen på et slags paradoks ved situationen:

- Corydon har den dobbelte tilgang, at han repræsenterer ejerne, men også er socialdemokratisk minister. De idealer, SAS’ personaleafdeling slås for, er en del af Corydons politik.

Ifølge Jean Pierre Schomburg, næstformand i de kabineansattes fagforening CAU, bliver formanden for CAU Helge Thuesen kontaktet af Bjarne Corydon under slutspillet af kabinepersonalets forhandlinger. Corydon skriver til Thuesen, at CAU er nødt til at redde Københavns Lufthavn og de arbejdspladser, der ligger i den.

Da finansministerens SMS tikker ind, har kabinefolkets tillidsfolk forhandlet i døgndrift for at komme frem til en aftale. Ifølge Jean Pierre Schomburg føler kabinefolket sig i forvejen presset til at sige ja, og Corydons SMS mindsker bestemt ikke presset.

Finansministerens indblanding har fået Dansk Folkeparti til at kalde ham i samråd, mens arbejdsmarkedsforsker kalder SMS’en for uhørt indblanding.