De personer, der sidder på magten i Danmark, er nogle tabere, som ikke kan finde ud af at lede landet.

Det mener Steen Hildebrandt. Han er professor i organisations- og ledelsesteori på Aarhus Universitet og har ytret sin holdning i Mandagmorgen.

For regeringspartiet Venstre har en formand, der er statsminister, men som sidder på posten med en ‘historisk ringe tillid både i sit eget parti og i samfundet’, lyder det fra professoren. Og så var Lars Løkke og co. de store tabere ved både Folketingsvalget og EU-afstemningen i år.

Danmark er, ifølge Steen Hildebrandt, ved at blive hægtet af i forhold til resten af verden, fordi vi bliver ledet af politikere, der ikke udviser den fornødne evne til at lede et land og tage udfordringerne seriøst.

I stedet benytter regeringen sig af en ‘simpel og kortsigtet taktik’, der ikke er lederskab, mener professoren.

Som når Danmark ikke kæmper fuldt ud for at leve op til FNs 17 verdensmål, der skal sikre et bæredygtigt miljø, men i stedet gennemfører besparelser og ender med at modtage prisen som klimaskurk, ifølge ngo’er, ved COP21 i Paris.

Selvom statsministeren sammen med 192 andre lande underskrev FNs mål om et bæredygtigt miljø i september.

I stedet for at tage kampen op, mener Steen Hildebrandt, at Lars Løkke og resten af regeringen stikker halen mellem benene og forsøger at slippe uden om klima-kravene ved at klynke, som om vi var et ‘nødlidende og fattigt land, der er nødt til at gå imod FN-målene, er nødt til at spare for overhovedet at kunne klare tilværelsen i det kolde nord’.

Det er dog ikke kun statsministeren og Venstre, der får hug af professoren. Også oppositionspartiet Socialdemokraterne får en sviende lussing af Steen Hildebrandt.

For Socialdemokraterne gemmer sig, når det virkelig gælder. Som når en ledende socialdemokrat fortæller, at ‘vi skal hjælpe mennesker i nød. Men samtidig skal vores egen økonomi jo også hænge sammen’.

Det er at snakke udenom, mener professoren og skærer sin pointe ud i pap.

»Det er der ingen mennesker, der gider høre på. Det er uinteressant. Og det er faktisk også uværdigt at diske op med så gedigne selvfølgeligheder over for en oplyst vælgerbefolkning.« lyder kritikken fra Steen Hildebrandt i Mandagmorgen, og den fortsætter:

»Socialdemokraterne er ikke alene om det, men de er i særklasse slemme. Der kommer ikke stort politisk lederskab fra det parti, hvorfra det mest oplagt skulle komme, når nu regeringen ikke kan opvise noget, der bare minder om politisk lederskab«.

Professoren har et brændende ønske om, at Socialdemokraterne vil stå frem og vise sig som dem, der kan klare de alvorlige situationer, som Danmark og resten af verden står over for. For regeringen klarer ‘katastrofalt dårligt’, mener Steen Hildebrandt.

Steen Hildebrandt er enormt utilfreds med Lars Løkke Rasmussens lederskab. Men han efterlyser også kompetente lederevner hos Socialdemokratiet. Ingen af politkerne tager de alvorlige klimaudfordringer seriøst nok, mener han.
Steen Hildebrandt er enormt utilfreds med Lars Løkke Rasmussens lederskab. Men han efterlyser også kompetente lederevner hos Socialdemokratiet. Ingen af politkerne tager de alvorlige klimaudfordringer seriøst nok, mener han. Foto: Axel Schütt
Vis mere

BT har torsdag forsøgt at få en kommentar fra Venstre - dog uden held.