Professor i statskundskab, Peter Kurrild-Klitgaard, hegler Helle Thorning-Schmidts nytårstale ned. Regeringen gør præcis det modsatte af talens budskab, lyder det.

Det skriver Peter Kurrild-Klitgaard i sin blog på Berlingske Tidendes hjemmeside, www.b.dk.

Det er særligt Thornings budskaber om at støtte danske virksomheder, som Kurrild-Klitgaard er efter.

I sin tale sagde statsministeren:

Læs også:

'Og det går heller ikke, at Danmark bliver ved med at miste konkurrencekraft. For så flytter virksomheder og job ud af landet', og hun fortsatte:

'(Når) man i stedet for en hjælpende hånd kommer med nye regler, så bliver det sværere og ikke lettere at drive virksomhed og skabe arbejdspladser i Danmark'.

Klitgaard mener, at regeringen gør præcis det modsatte af budskaberne i nytårstalen.

- Dét kommer fra en regering, der netop har brugt hver eneste af dens første 100 dage på at mindske virksomhedernes konkurrenceevne og dermed - i sidste ende - den økonomiske vækst: - Ved at gøre livet svært og dyrt for 60.000 familieejede virksomheder.
- Ved at ville pålægge industrivirksomheder en NOx-afgift, der næsten ingen penge vil give i statskassen, og som ingen effekt vil have på miljøet, men som vil ramme virksomhederne hårdt.
- Ved at hæve overførselsindkomster, så endnu færre vil have en grund til at arbejde.
-Ved at øge det offentlige forbrug så meget, at det nu pludselig vil tage ti år, før der kommer balance på de offentlige budgetter.
- Ved med nye afgifter at sende 1,2 mia. kr. og mindst 700 arbejdspladser over grænsen, raser professoren i sin blog.

- Der findes næppe en regering i nyere tid, der på så kort tid har gjort så meget for at skabe mindre økonomisk vækst end den nuværende - og så skal man høre på den slags, skriver han.

Statsministerens budskab om at alle skal løfte og ingen skal kræve ind uden at yde noget igen, får også en hård medfart.

Thorning-Schmidt sagde i talen:
'Mit bud er, at det kan det også kun, når vi alle forstår, at vi skal yde det, vi kan til fællesskabet. Ingen kan bare kræve. Enhver må spørge sig selv. Hvad kan jeg gøre? Det støder mig og mange andre, hvis der er nogen, der ikke yder deres. Eller ligefrem snyder'.

Her raser Kurrild-Klitgaard og klager over dobbeltmoral set i lyset af de mange sager om statsministeren privatøkonomi. Herunder skattesagen og historien om billigt leasede biler.

- (Går) den slags også på personer, der udnytter skatte-lukrative leasing-arrangementer, uberettiget benytter ægtefællens personfradrag og i øvrigt tæller dage for at lade denne slippe for den beskatning, de fleste danske familier i samme situation ikke ville kunne undgå, spørger han og fortsætter:

- Det er svært at forestille sig, hvilke elitære luftlag man skal leve i for ikke at kunne se det absurde i Thorning-Schmidts tale.

Peter Kurrild-Klitgaard er også kendt som en af ophavsmændene til den liberale tænketank CEPOS.