Ligesom folkeskolerne lægger regeringen op til, at privatskolerne også i en ny reform skal have en pose penge. Men der bliver ikke stillet yderligere krav til privatskolerne.

Det er ikke bare folkeskolerne, der skal have et økonomisk løft, hvis det står til regeringen. I reformudspillet fra Socialdemokraterne, SF og De Radikale står også privatskolerne til at få penge, selv om de klarer sig bedre end folkeskolerne. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.I udspillet hedder det, at tilskuddene skal »tilpasses, så skolerne får tilsvarende muligheder for at øge kvaliteten i undervisningen som folkeskolen«.Men der bliver ikke stillet flere eller nye krav om længere dage til privatskolerne, forklarer børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

- Hvis vi gennemfører en reform af folkeskolen, vi der blive tilført flere penge. Det betyder, at de frie skoler også får flere penge, fordi de to ting hænger sammen. Men vi vil ikke detailregulere friskolerne, siger hun til Jyllands-Posten.

Derfor skal nye dag, som politisk bliver krav i folkeskolen, ikke krav hos privatskolerne, uddyber hun.

Fra oppositionspartiet Venstre lyder der tilfredshed med regeringens udmelding om at frede privatskolerne.

- Med alt, hvad jeg har hørt SF og S sige gennem årene, var jeg bestemt bekymret. Nu er jeg umådelig glad for den melding, siger Venstres folkeskoleordfører, Karen Ellemann, til Jyllands-Posten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.