3F og beskæftigelsesministeren kritiserer private arbejdsgivere for at være langt fra de 7.500 private akutjob, som de har aftalt med regeringen.

De private arbejdsgivere har kun slået 1.179 private akutjob op til ledige, som de næste seks måneder står til at miste deres dagpenge. Det er meget langt fra de 7.500 private akutjob, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har aftalt med regeringen, skriver Politiken søndag.

Fagforbundet 3Fs formand, Poul Erik Skov Christensen, er langt fra tilfreds.

- Den private sektor mangler at levere akutjob set i forhold til den aftale, som Dansk Arbejdsgiverforening har indgået med regeringen. Det ser meget barskt ud, og det skaber stor utryghed i mange familier, at der ikke er det udbud af akutjob, som folk havde forventet, siger han til avisen.

Direktør Henrik Bach Mortensen fra Dansk Arbejdsgiverforening afviser kritikken og fremhæver, at målet om de 7.500 private akutjob først skal være opfyldt til sommer.

- Der er selvfølgelig et stykke endnu, men vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at leve op til denne forpligtelse. Sådan har vi det, når vi indgår en aftale. Der skal nok komme mange tusind flere akutjob, siger han til Politiken.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) erkender over for avisen, at der er lang vej endnu.

- Jeg kan ikke tvinge arbejdsgiverne til at ansætte langtidsledige, men jeg kan appellere til, at de gør det, for det er ikke mindst arbejdsgiverne i Danmark, der gennem årene har råbt på arbejdsmarkedsreformer, og når man kræver dem med én hånd, så må man også give bidrag med den anden hånd, siger hun.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.