Statsminister Helle Thorning-Schmidts famøse 'selfie' har vakt international opmærksomhed, og nu er et nyt drama på vej.

Thorning har været på forsiden af adskillige store aviser i bl.a. USA og Storbritannien, og politiske kommentatorer har skændtes om, hvor vidt det var skandaløst eller hipt, at hun med sin iPhone tog et billede af sig selv, USAs præsident Barack Obama og den britiske premierminister David Cameron storgrinende et par timer inde i mindehøjtideligheden for afdøde Nelson Mandela i Johannesburg.

New York Post mente ligefrem, at Obama skyldte nationen en undskyldning, og David Cameron har siden forklaret den undrende britiske offentlighed, at 'det var fru Thornings ide, og at man ikke siger nej til et medlem af Kinnock-familien'.

I Danmark har statsministerens løsslupne gimmick dannet mode, og alle og enhver har de seneste dage taget selfies med sig selv og venner, hunde, juletræer og hvad der ellers måtte være for hånden.Efter alt postyret, har Helle Thorning-Schmidt angiveligt overvejet at slette den famøse selfie, men det synes den britiske premierminister David Cameron bestemt ikke om.

Han opfordrer hende kraftigt til at sælge billedet og give pengene til velgørende formål. Det skriver avisen Sunday Times.

- Helle ville slette det, men Cameron opfordrede hende til ikke at gøre det. Han pointerede, at det kunne indbringe en god sum penge, siger en anonym kilde til avisen.

Camerons talsmand i Downing Street har ikke benægtet, at samtalen mellem Thorning og Cameron har fundet sted, men vil ikke uddybe det.

Det er sandsynligt at billedet ville kunne indbringe mange penge, hvis det blev sat på auktion.

Andrew Parsons fra billedburauset i-Images, som jævnligt fotograferer David Cameron, siger:

- Vi har alle set billeder forfra, det ville være fantastisk at se, hvordan det så ud fra den anden side af kameraet. Helle Thorning-Schmidt har ikke vist billedet frem.

- Det er ikke et særlig godt billede, har hun sagt.

Selve det at hun tog billedet under mindehøjtideligheden, kan hun ikke se noget galt i.

- Nej, det var ikke upassende. Der blev taget rigtig mange billeder af Obama den dag, og jeg synes bare, det var lidt sjovt. Og det viser måske også bare, at når vi stats- og regeringschefer mødes, så er vi jo også bare mennesker, der har det sjovt sammen, sagde Helle Thorning-Schmidt kort tid efter begivenheden.