Sagen om Mette Frederiksen slettede beskeder er blusset op igen. 

Det er sket i kølvandet på B.T.s afsløring af, at Forsvarets Efterretningstjeneste muligvis vil kunne gendanne slettede beskeder i minksagen, hvis Folketinget giver tilladelse til det. 

Otte partier i Folketinget har indtil videre meldt ud, at de vil have ændret loven. 

Indtil videre har ingen af partierne i SVM-regeringen villet svare på, om de også bakker op om, at man ændrer loven, så beskederne muligvis kan genskabes. 

Men ifølge Mette Frederiksens socialdemokratiske partifælle og tidligere fødevareminister Rasmus Prehn er det dog både nidkært og spild af tid at gå op i, om muligt afgørende oplysninger i en af de største skandaler i nyere politisk historie kan komme frem. 

»Jamen, det har jeg simpelthen ikke nogen holdning til. Jeg synes, det er noget pjat. De fleste af os har det sådan, at sms'er er noget privat. Det er en hurtig beskedtjeneste. Der er ikke nogen, som tænker, at der skal være aktindsigt i det,« siger Rasmus Prehn til B.T. 

Men ifølge dansk lov er der jo ret til aktindsigt i de sms'er? 

»Jamen, jeg synes, det er noget nidkært noget at gå op i. Det må jeg sige. Jeg synes, der er mange andre og vigtigere ting at gå op i.«

Hvorfor er det nidkært, hvis nu eksempelvis beskederne afslører, at Mette Frederiksen udmærket vidste, at det, hun gjorde i minksagen, var ulovligt?

»Altså, prøv og hør: At man sender en hurtig tekstbesked om, at man er fem minutter forsinket, er ikke noget, jeg synes, kommer offentligheden ved,« siger Rasmus Prehn. 

Men det er jo hele kommunikationen mellem Mette Frederiksen og hele hendes stab om, hvad man tænkte og gjorde i minksagen?

»Altså, jeg har det sådan, at mine sms'er er private, og jeg synes, det er lidt noget pjat.«

Men Rasmus Prehn, de sms'er er jo ikke private. Det handler om hele landets ret til at vide, hvad der er op og ned i minksagen. Er det ikke korrekt?

»Altså, jeg kan virkelig ikke hidse mig op over det. Jeg synes, det er lidt noget hysteri.«

»Lad os nu holde igen med al den overvågning.«

Se hele interviewet med Rasmus Prehn i videoen i toppen af artiklen.