Har du oplevet en lignende episode på Borgen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Folketingets formand Pia Kjærsgaard mener, at den tidligere praktikant i Venstre Susan Simonsen opfører sig pinligt, når hun hænger en række mandlige politikere ud for grænseoverskridende adfærd i en ny bog.

»Arh, altså – hold nu op, hvor nærtagende kan man blive, og hvor ophøjet et væsen tror hun egentlig, hun er. Jeg synes ikke, sexisme er et problem på Christiansborg, jeg hører ikke noget som helst om, at det skulle forekomme,« siger Pia Kjærsgaard til BT.

Bemærkningen falder i kølvandet på, at den tidligere praktikant i Venstre og studentermedhjælp i Integrationsministeriet Susan Simonsen i bogen ’Det underdanige og det magtfulde’, har beskrevet Christiansborg og især partiet Venstre som et sted, hvor unge, smukke praktikanter er udsat for grænseoverskridende sexistisk adfærd fra fremtrædende mandlige politikere og chefer.

Blandt andet skriver hun, hvordan uddannelsesministeren, Søren Pind, kigger på hende med et lystigt blik, og hvordan kontorchefen i Venstre, Mark Thorsen, og to andre V-politikere møder op på en bar, hvor hun står iklædt politikostume – bare for, ifølge Susan Simonsen, at kigge på deres praktikant i sexet tøj.

»Grænsen mellem arbejde og privatliv blev overskredet på en ret voldsom måde. At min chef pludselig står der, kun fordi jeg er iført politikostume, og efterfølgende kommenterede han det også på arbejdspladsen. Det var ubehageligt,« siger Susan Simonsen til BT.

Politikerne har efterfølgende forklaret, at de ikke kan genkende det billede, der bliver tegnet i bogen, og Pia Kjærsgaard mener, det er direkte usmageligt.

»At det skulle være helt forfærdeligt at arbejde på Christiansborg, at man ikke kan gå i fred uden mændene ser ned på en, det er rent ud sagt illoyalt og pinligt at stille sig op og sige bagefter, man er stoppet med at arbejde et sted. At man i øvrigt også har et barjob ved siden af, hvor man er iklædt politiuniform, og så bagefter stiller sig op på denne her måde, det er simpelthen pinligt. Hvem tror hun egentlig, hun er. Hun skulle have åbnet munden, mens hun var ansat og ikke bare gået og slæbt til bunke. Det har kun til formål at profilere sig selv, så hun kan sælge nogle bøger.«

Pia Kjærsgaard mener, at beskyldningerne mod de mandlige politikere i den nye bog er en storm i et glas vand.

»Jeg hører ikke noget som helst om, at den slags skulle forekomme her. Folketinget er en arbejdsplads med mange mænd og kvinder, men at man skulle blive udsat for alt muligt nedværdigende som kvinde, det kan jeg slet ikke genkende.«

BT har forelagt Susan Simonsen Pia Kjærsgaards udtalelser, men hun ønsker ikke at kommentere dem, oplyser hun til BT.

Har du oplevet en lignende episode på Borgen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.