Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard opfordrer i en pressemeddelse præsten Per Ramsdal til at komme med en undskyldning for tidligere udtalelser om hændelsesforløbet under politiets rydning af Brorson Kirken.


Pia Kjærsgaard mener at præst Per Ramsdal omgående bør undskylde sine 'løgne' i forbindelse med beskrivelsen af politiaktionen i Brorson Kirke, hvor politiet fjernede en gruppe afviste irakiske asylansøgere som havde taget ophold i kirken.

Det sker, efter at B.T. har offentliggjort en video fra politiet, der dokumenterer, at betjentene forsøgte at rydde kirken på fredelig vis – og blev foretaget af betjente, der som udgangspunkt var klædt i helt almindelige uniformer og skjorteærmer og først iførte sig hjelme da nogle af de desperate asylansøgere kastede glas efter dem.

- Desværre ser det ud til, at Per Ramsdal er typen, for hvem det intet betyder at lyve, hvis det sker i det, han selv opfatter som en højere sags tjeneste. Men han slipper alt for let fra, at han direkte har kompromitteret politiets hæderlighed og arbejdsmetoder i sine saftige beskrivelser af kampklædte og voldelige betjente. De elendige forklaringer, han har afgivet til B.T. og Radioavisen, er direkte pinlige, siger Pia Kjærsgaard i pressemeddelsen.

Samtidig mener hun at Ramsdal med sin beskrivelse af aktionen har forsøgt at opildne til had og uro mod politiet i en bydel, hvor politiet i forvejen har svære arbejdsvilkår. 

- At Københavns biskop ikke for længst er skredet ind over for sognepræsten – allerede da han udnyttede sin egen kirke til at give de afviste irakere husly – er mig en gåde, men den afgående biskop Erik Norman Svendsen lader desværre til at være langt mere optaget af at få et pænt eftermæle end af at passe sit arbejde, siger Pia Kjærsgaard.

Andre læser også