Kristine Rishøj Bille er 34 år, og bosat på Frederiksberg.

Hun har en bachelor i statskundskab fra Københavns Universitet og en kandidat i politisk kommunikation og ledelse fra Copenhagen Business School.

Hun har siden 1. december 2016 været landssekretær i Europabevægelsen, der er en tværpolitisk organisation, der arbejder på at fremme et stærkt Europa.

Før ansættelsen i Europabevægelsen har hun været ansat som konsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd, været projektleder i Coop Danmark og personlig assistent for Simon Emil Ammitzbøll på Christiansborg.

Hun mødte Simon Emil Ammitzbøll for 15 år siden i Radikal Ungdom, og de har været nære venner siden. Det bærer hendes Facebook-profil også præg af.

Hun stoppede på Christiansborg i begyndelsen af 2014, og kaldte den sidste arbejdsdag for 'den vildeste dag på Borgen'.

I 2015 var Kristine Bille og Simon Emil Ammitzbøll tilsyneladende ude at stemme til Folketingsvalget i 2015. Det kan man se på en selfie, de har taget i bilen på dagen.

Da han blev udnævnt som minister 28. november 2016, lagde hun et billede af ham på Facebook og skrev:

»Er stadig ved at revne af stolthed over denne ministers første skoledag! Ved slet ikke, hvor jeg skal starte historien om, hvad vi har været igennem de seneste 14 år, men det har været alt andet end kedeligt :-) Stort tillykke til verdens bedste Simon - det er så ubeskriveligt stort og ditto velfortjent!«

Andre læser også