Forhandlingerne mellem de borgerlige partier fortsætter torsdag. Ifølge TV 2’s politiske redaktør Anders Langballe er det stadig muligt, at hverken statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) eller K-formand Søren Pape taber ansigt i forbindelse med regeringsdramaet.

Efter at have siddet i hastemøde i halvanden time onsdag, fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at de fire blå partilederne er indkaldt til en møderække, som starter torsdag efter vedtagelsen af landbrugsreformen. Her skal blå blok forsøge at indgå en tillægsaftale og nå til enighed.

Lars Løkke Rasmussen (V) vil fortsat have, at Eva Kjer Hansen (V) beholder sin post som miljø- og fødevareminister. De konservatives formand, Søren Pape, udtrykker fortsat, at han ikke har tillid til Eva Kjer Hansen.

Lars Løkke Rasmussen

Ifølge Anders Langballe er der to oplagte muligheder for, hvordan forhandlingerne ender.

Enten vælger Lars Løkke Rasmussen at udskrive folketingsvalg, eller også vælger Eva Kjer Hansen at gå af som minister.

LarsLøkke

Hvis det sidstnævnte bliver tilfældet, taber hverken Lars Løkke Rasmussen eller Søren Pape ansigt, vurderer Anders Langballe, men han tilføjer, at det endnu er for tidligt at sige noget om, hvordan forhandlingerne ender.

Han mener ikke, at det er umuligt, at de borgerlige partier bliver enige om en tillægsaftale, men et kompromis, hvor Eva Kjer Hansen får lov at blive som minister, anser han ikke som særlig realistisk.

»Jeg synes, det er svært at se en aftale, hvor Eva Kjer Hansen ikke er med i regeringen, hvis Løkke skal komme ud af det her. Og jeg har svært ved at se en aftale, hvor hun er med i regeringen, hvis Søren Pape Poulsen skal kunne se sig selv i øjnene efter denne her,« siger Anders Langballe til TV2.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.