Nok engang er forsvarsminister Carl Holst havnet i en mediestorm, efter han benægtede, at hans særlige rådgiver, Christian Ingemann Nielsen, havde fungeret som assistent under den tidligere regionsrådsformands sidste tid i Region Syddanmark. Nu har Holst erkendt, at Ingemann Nielsen var assistent og undskyldt.

Men det betyder ikke ifølge politisk kommentator Jarl Cordua, at Carl Holst nu har klaret frisag. Faktisk står Carl Holst rigtig elendigt i regeringen.

»Første trin er jo at erkende, at man har gjort noget galt. Og det har han gjort nu. Men vi står med en vittighed som forsvarsminister – og ikke en driftsikker forsvarsminister, som er det, han bør være«, siger Jarl Cordua, og uddyber:

»Han fremstår som en vittighed, fordi han modsiger kendsgerninger, som er blevet præsenteret for verden. Og det at han nu erkender, at han har gjort noget galt er et trin op ad stigen i forhold til at blive taget alvorligt i sit job. Hvilket han ikke gør nu«, forklarer Jarl Cordua.

I flere dage har Carl Holst benægtet, at hans personlige rådgiver, Christian Ingemann Nielsen, også fungerede som personlig assistent for Holst, da han sad som regionsrådsformand i Region Syddanmark. Hvis Christian Ingemann Nielsen havde fungeret som særlig rådgiver for Carl Holst i perioden som regionsrådsformand, ville det ifølge flere eksperter ville være ulovligt, da Christian Ingemann Nielsen var ansat som kommunikationsmedarbejder for direktionen i Region Syddanmark – et job, der er betalt af skatteyderne. Det har Statsforvaltningen nu bedt regionsrådet om at udrede i en officielt udtalelse.

Men nu er Carl Holst stået frem og fortæller, at Christian Ingemann Nielsen fungerede som assistent i tiden i Region Syddanmark. Noget flere medier i denne uge også har fremlagt beviser på.

»Ikke råd til flere fejl«
Sagen er ifølge Jarl Cordua ikke nok til at fælde Carl Holst som forsvarsminister. Men han slår fast, at Holst ikke har råd til flere fejl.

»Der er tale om småsager, men han har efterhånden fået så mange af dem under neglene, at han ikke er driftsikker for regeringen. Hans ærekærhed og fejllæsninger gør ham dødsensfarlig for Lars Løkke. Og når han konstant tiltrækker dårlige sager, og ikke formår at lukke dem hurtigt, så er han en belastning for regeringen«, forklarer Jarl Cordua, der ikke mener, at Carl Holst har formået at tage skridtet fra regionspolitik til landspolitik.

»Lars Løkke har altid været en god ven af Carl Holst. Og fordi han er ny, så får han nok lidt længere snor. Desuden ville de være pinligt for Lars Løkke allerede at skulle skifte ud i sin regering. Man har længe set et stort potentiale i Carl Holst og regnet med ham som en fremtidens mand. Men det gør man ikke nu. Og selvom de er gode venner, så tror jeg, Lars Løkke er så kynisk en politiker, at han vil ofre Carl Holst, hvis han skader regeringen for meget«, siger Jarl Cordua, der dog mener at Carl Holst er et stykke fra fyring.

»Hvis han laver et par stykker af den her type sager til, kan hans job være i fare. Men det er det ikke lige nu, som jeg ser det. Men Carl Holst er styrtdykket fra at være en 'dark horse' i Venstres kronprinseløb … Hvis han var aktier på børsen, så ville han være et børskrak«, slutter Jarl Cordua.