Efter halvandet år på posten som formand for de unge socialdemokrater (DSU) trækker Lasse Quvang Rasmussen sig øjeblikkeligt fra sin post.

Det skriver den 28-årige nu tidligere formand på sin Facebook-profil. Her begrunder han også sin beslutning.

»Jeg er nødt til at stoppe som forbundsformand for DSU. Jeg er overbelastet og jeg er udmattet, og jeg kan derfor ikke varetage alle mine mange opgaver som formand for DSU,« skriver han på Facebook.

Lasse Quvang Rasmussen skriver desuden, at han har brug for en pause fra politik i det hele taget.

»Det politiske liv er ikke for sarte sjæle. Det er fyldt med konflikter, og nogle gange er det mindst lige så hårdt, som det er sjovt. Den politiske verden er spændende at være i, men også hård, især når man laver fejl,« skriver han.

Det bliver næstformanden for DSU, Morgan Krüger, der tager over for Lasse Quvang Rasmussen, indtil ungdomsorganisationen holder kongres til april, hvor de vil vælge en ny formand.

Ungdomspolitikere har tradition for at stille sig kritisk over for deres moderparti, og dette har også gjort sig gældende for Lasse Quvang Rasmussen i den tid, han har siddet på posten.

Senest var det Socialdemokratiets melding om at støtte forbud mod bederum på skoler, som fik Lasse Quvang til at sige stop:

»Jeg synes, det er et ærgerligt, at Christiansborg skal til at blande sig på det her område. Jeg synes egentlig bare, at vi skal lade institutionerne selv finde ud af det,« sagde han ifølge Altinget.dk.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Lasse Quvang Rasmussen, der skriver i en SMS, at han ikke har yderligere at tilføje.