Den politiske ordfører for Det Konservative Folkeparti er havnet i et problem, efter at hun har taget initativ til en indsamling til fordel for Ali, der i weekenden fik smadret sit bageri i Tingbjerg i København.

Bagerbutikken Kaj Bageri blev senest lørdag aften raseret af fem unge maskerede gerningsmænd med baseballbat og jernstænger. Også torsdag og fredag aften fik bageren smadret vinduer. Torsdag blev der kastet sten mod butiksfacaden, og kanonslag smadrede butikkens vinduer.

Mette Abildgaard har indtil videre samlet 360.000 kroner sammen til Ali Parnian, der blev udsat for hærværk, efter at han afviste at betale beskyttelsespenge. Indsamlingen er sket via MobilePay-app'en, hvis øverste årlige beløbsgrænse er 300.000 kroner.

Det betyder altså, at Mette Abildgaard ikke kan anvende MobilePay resten af 2018.

'Slut med loppemarked, splitte regningen og glemme pungen i Snapsen...', skriver hun på Twitter.

»Så sent som i dag skulle der samles ind til en kollega, hvor jeg skulle til at bruge MobilePay. Men det går ikke,« siger Mette Abildgaard og tilføjer dog:

»Jeg overlever nok et års tid uden, men det er da lidt bøvlet.«

MobilePay skriver i et svar til Mette Abildgaard, at det Danske Bank-ejede selskab er på vej med en løsning.

'Kære Mette. Du skal selvfølgelig ikke snydes for at bruge MobilePay resten af året. Vi giver dig et kald, og så finder vi en løsning,' lyder meldingen.

MobilePay oplyser til BT, at man endnu ikke har fundet ud af, hvordan man rent teknisk vil hjælpe Mette Abildgaard.

Den konservative politiker er overvældet over opbakningen til indsamlingen. En enkelt virksomhed har doneret 10.000 kroner, men ellers er der tale om mindre bidrag fra over 10.000 danskere, fortæller hun.

»Jeg er rigtig glad for, at der er så mange, der har valgt at støtte,« siger hun, der også selv har givet et beløb - men hvor stort, vil hun ikke ud med.

Tirsdag eftermiddag gæstede udlædninge- og integrationsminister Inger Støjberg Tingbjerg-bebyggelsen.