Der skal en uvildig undersøgelse i form af en kommission til at vurdere de anklager, den tidligere chef i Forsvarets Efterretningstjeneste (PET) Lars Findsen kommer med i ny bog.

Det ønsker Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne.

Den tidligere spionchef skriver, at den daværende forsvarsminister og nuværende transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen udelukkende sendte hele ledelsen i FE hjem, fordi hun vurderede, at regeringen ellers kunne falde.

»Det er så alvorlige anklager, at der skal laves en uvildig undersøgelse af regeringens håndtering af den her sag. Det er ikke nok med ministersvar,« siger Peter Skaarup fra Danmarksdemokraterne og tilføjer:

Den suspenderede chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Lars Findsen, kommer med alvorlige anklager i ny bog.
Den suspenderede chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Lars Findsen, kommer med alvorlige anklager i ny bog. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»Hvis det, der kommer frem i bogen, er sandt, så er det virkelig magtfuldkommenhed og en stor skandale.«

Samme melding kommer fra Alex Vanopslagh, der er formand for Liberal Alliance.

'Det lugter mere og mere af, at regeringstoppen har villet af med Lars Findsen for enhver pris. Lad os nu få undersøgt skandalen til bunds og nedsætte en kommission til at undersøge regeringens rolle og ageren i sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste,' skriver han på Twitter.

Torsdag middag er det kommet frem, at Advokatsamfundet, mener, at Forsvarets Efterretningstjeneste bør ses efter i en grundig og uafhængig undersøgelse.

Årsagen er bekymring for, at Lars Findsen ikke kan få et frit og uafhængigt forsvar i den straffesag, som er rejst imod ham, lyder det til Ritzau.

Trine Bramsen har meldt ud, at hun ikke har kommentarer til de voldsomme anklager mod hende.

»Jeg har noteret, at den tidligere FE-chef har udgivet en bog. Den har jeg ikke nogen kommentarer til,« skriver Trine Bramsen i et skriftligt svar til B.T.

B.T. forsøger at få en kommentar fra Radikale Venstre, SF og Enhedslisten til, om de støtter en uvildig undersøgelse.