Lyt til artiklen

To gange har politielever hængt Dannebrog op i undervisningslokalet og to gange er det blevet fjernet

Dannebrog skal have lov at hænge på Politiskolen.

Det mener formanden for Folketingets retsudvalg Peter Skaarup (DF).

Han fik nærmest morgenkaffen galt i halsen i går, da han læste i B.T. at Dannebrog er blevet forbudt på Politiskolen.
 
To gange har politielever hængt Dannebrog op i undervisningslokalet og to gange er det blevet fjernet.

Politiskolens ledelse har i en mail til eleverne skrevet at man "ikke vil have Dannebrog eller andre nationale symboler hængende, idet det kan misforstås."

- Det er jo helt vanvittigt, at de ikke må hænge deres eget flag op. I øvrigt bruger man jo også Dannebrog ved fødselsdage o.l., siger Peter Skaarup.

- Mange er blevet så forskrækkede efter Muhammed-tegningerne at man går til yderligheder af frygt for at fornærme nogen. Men det er helt forkert. Selvfølgelig skal man kunne flage med sit eget flag, siger Peter Skaarup.

Venstres gruppeformand Kristian Jensen er helt enig:

- Det er helt uacceptabelt, at man ikke må have Dannebrog hængende. Det er vores flag, og vi skal da kun være glade for, at elever gerne vil hænge det op. Især på politiskolen, for det er jo de danske værdier, de skal ud at forsvare. Politiskolens ledelse har begået et gigantisk fejlskøn ved at pille flaget ned, siger Kristian Jensen.

Peter Skaarup sendte i går et skriftligt § 20 spørgsmål til justitsminister Lars Barfoed (K)  i sagen. Spørgsmålet lyder:

"Finder den konservative justitsminister, at det er i overensstemmelse med dansk lov og skik, at Dannebrog angiveligt er blevet fjernet fra et klasselokale på Politiskolen i Brøndby af ledelsen på stedet, og i bekræftende fald, hvorfor?"