Hvis Amin Skov har sat ild til sin restaurant, så skal han straffes for det. Det er en dybt kriminel handling, og det skal man naturligvis straffes for, siger Inger Støjberg, der her ses til Stegt flæsk og persillesovs-arrangementet på Vejlegården den 1. august 2012.
Hvis Amin Skov har sat ild til sin restaurant, så skal han straffes for det. Det er en dybt kriminel handling, og det skal man naturligvis straffes for, siger Inger Støjberg, der her ses til Stegt flæsk og persillesovs-arrangementet på Vejlegården den 1. august 2012. Foto: Sonny Munk Carlsen

Politikere fra Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti valfartede i sommer til Restaurant Vejlegården. Det var ikke kun den stegte flæsk, der lokkede politikerne til det sydøstjyske. De kom også for at vise deres støtte til Amin Skov, som var i konflikt med 3F.

- Jeg synes, at det er fuldstændig vildt. Jeg er meget, meget overrasket. Jeg synes, det er for vildt, hvis han har gjort det, siger Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, som var en af de politikere, der satte sig til bords på Restaurant Vejlegården sammen med blandt andre Venstres Inger Støjberg.

Hun havde ikke forestillet sig, at Amin Skov selv kan have stået bag branden.

- Jeg kan vist godt sige, at det er kommet bag på os alle, siger hun.

At Amin Skov angiveligt skal have sat ild til sin restaurant stemmer dårligt overens med det indtryk Kristian Thulesen Dahl fik af restauratøren, da de mødtes.

- Jeg havde slet ikke set det komme. Jeg fik det indtryk af ham, at han var en der bevarede roen og brugte argumentets kraft. Det er jo også derfor, jeg synes, det er så uvirkeligt at være vidne til den drejning, sagen nu har taget, siger DF-formanden og uddyber:

- Det er svært for mig at begribe, hvordan i alverden han kan have tænkt, at det på nogen måde kunne være fornuftigt for ham at foretage sig sådan noget. Han har jo risiko for at miste alt, hvad han har kæmpet for både i forhold til restauranten, men også personligt. For hvis det er rigtigt, at han har gjort det, så må han jo tage sin straf.

Amin: Jeg blev overfaldet - 1

Det er Inger Støjberg enig i.

- Hvis Amin Skov har sat ild til sin restaurant, så skal han straffes for det. Det er en dybt kriminel handling, og det skal man naturligvis straffes for, siger Inger Støjberg, som understreger, at Amin Skov uskyldig til det modsatte er bevist.

Sigtelsen ændrer ikke på politikernes holdning til den politiske debat, som Restaurant Vejlegården har dannet rammen om.

- Jeg mener fortsat, at man frit skal kunne vælge, hvilken fagforening, man vil være medlem af. Det mente jeg i går, det mener jeg i dag, og det var også det, jeg mente i sommer, siger hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.