Mens Børsen står i flammer, bliver dele af Christiansborg nu evakueret af frygt for, at branden spreder sig.

»Vi får at vide, at der falder gnister ned på taget fra Børsen, og så bliver vi ellers evakueret. Vi blev jagtet ud som vilde dyr,« fortæller Danmarksdemokraternes folketingsmedlem Peter Skaarup.

Hans kontor i den del af Christiansborg, der kaldes for Provianthuset, er netop blevet evakueret.

Da B.T. taler med ham, har han sammen med sine partifæller søgt tilflugt i Danmarksdemokraternes gruppeværelse, hvor de sunder sig over en kop kaffe og følger situationen tæt.

Gruppeværelset ligger i en del af Christiansborg, som vurderes at være sikker.

»Det gjaldede ud af højttalerne, at bygningen blev evakueret, og at alle døre skulle lukkes. Nogle fik travlt med at tage deres personlige ejendele med ud. Jeg tog selv et billede, som jeg gerne ville have med. Man ved jo aldrig, hvad der sker,« fortæller Skaarup om evakueringen og tilføjer:

»Det er en forfærdelig brand, der kommer som lyn fra en klar himmel. Man kniber en tåre over, at det meste af Børsen nu er væk. Alle de historiske genstande, der forsvinder. Det går ufatteligt stærkt, når sådan en brand starter.«

Peter Skaarup fortæller, at det for nuværende er uklart, om dagens møde i Folketingssalen kan fortsætte som planlagt.

Han fortæller også, at mange er forhindret i at komme ind på Christiansborg på grund af diverse afspærringer.

»Det sætter hele arbejdet i stå. Men det er jo det mindste af det. Vi skal virkelig sende en stor tak til beredskabet, som kæmper en hård kamp lige nu. Det virker meget professionelt, og også her på Christiansborg gør folketingsbetjentene et bravt stykke arbejde,« siger Peter Skaarup.

Politi og brandvæsen er massivt til stede omkring Børsen, hvor man forventer at være længe endnu.

Du kan følge med i B.T.s livedækning af branden HER.