De forurener, er kræftfremkaldende og bidrager ikke til folkesundheden.

Sådan lyder argumenterne fra Det Radikale Venstres Eva Borchorst Meinertz, der ønsker at forbyde knallertkørsel i midtbyen.

»Vi har simpelthen set på, at knallerter udleder rigtig meget, som forurener og er kræftfremkaldende, i forhold til andre køretøjer,« udtaler Eva Borchhorst Meinertz, politisk ordfører for Radikale Venstre i Aarhus, til TV2 Østjylland. Knallerter forurener syv gange så meget som personbiler og har ikke en positiv indvirkning på sundheden, lyder det videre.

Partiet og Eva Borchhorst Meinertz har derfor bedt kommunen undersøge omfanget af knallertkørsel i Aarhus, men også se på, hvorvidt det helt kan forbydes.

Partiet mener, at der findes alternativer som elscootere og elcykler, men det hjælper ikke på skepsissen blandt byens nuværende knallertkørere.

Modargumenterne hos de personer, som bruger knallert dagligt, og som TV2 Østjylland har talt med, lyder blandt andet på, at forslaget er 'latterligt' og 'åndsvagt', fordi de så i stedet skal bruge offentlig transport, hvilket de ikke er tilfredse med.