Hvis man skal tro lederen af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, så har Danmark netop været igennem et folketingsvalg. Men det er gået hen over hovedet på det fleste.

»Der har reelt set været et folketingsvalg.«

Sådan lød det fra Anders Samuelsen til TV 2 mandag, efter det kom frem, at han havde takket ja til statsminister Lars Løkke Rasmussens invitation til at indgå i regeringen, selv om han ikke får sit 'ultimative krav' om en lettelse på topskatten på fem procent igennem.

Men det folketingsvalg er gået hen over hovedet på den tidligere politiske kommentator Henrik Qvortrup, lyder det sarkastisk på Twitter.

»Samuelsen: "Reelt set har der været valg." Nu har jeg godt nok meget andet at tænke på, men den valgkamp er gået hen over hovedet på mig.«

Ligesom politikeren Astrid Krag (S) heller ikke bemærkede det påståede folketingsvalg. Hun nåede i hvert fald ikke at hænge valgplakaterne op, bemærker hun i et svar til Henrik Qvortrups tweet.

»Ja, jeg fik ikke hængt så meget som én eneste valgplakat op...«

Ligesom en civil borger pointerede, at det tilsyneladende kun var Anders Samuelsen selv, der havde haft stemmeret ved valget.

»@QvortrupHenrik åbenbart kun samuelsen som har haft stemmeret.«

Anders Samuelsen er i kølvandet på aftalen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) blevet anklaget for løftebrud, fordi han har givet afkald på sit ultimative krav om en lettelse på fem procent på topskatten.

Det mener hovedpersonen imidlertid ikke selv.

»Nu har vi en ny situation. Mandattallet er faldet ud på præcis samme måde som før, kan man sige. Men nu går vi i gang med at forhandle et nyt regeringsgrundlag,« siger han til TV 2.

Han mener endda, at netop Liberal Alliances topskattekrav har ført blå blok til forhandlingsbordet efter at skattestriden i månedsvis har umuliggjort et samarbejde.

»Nu har vi åbnet dørene til en helt ny politisk situation. Man kan sige det på den måde, at hvis vi kommer i mål, eksisterer Venstre-regeringen ikke længere,« siger Anders Samuelsen til Ritzau.