Ellen Trane Nørby har sendt redegørelse til Frederiksberg Kommune om, at hun er i Sønderborg mere end halvdelen af året. Det får nu Frederiksberg Kommune til at undlade at gå videre med at undersøge Ellen Trane Nørbys boligforhold.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, opholder sig mere end 180 dage om året i Sønderborg.

Hun har godt nok både job i Folketinget i København og deler andelslejlighed på Frederiksberg med sin kæreste, Ulrik Ryssel Albertsen, på tredje år. Men ifølge en redegørelse, som hun torsdag afleverede til både Frederiksberg og Sønderborg kommuner, tilbringer hun mere end halvdelen af årets dage i Sønderborg.

Går ikke videre med sagen

Det får nu Frederiksberg Kommune til at undlade at gå videre med at undersøge Ellen Trane Nørbys boligforhold. En sag som B.T. omtalte i går. Hun får nemlig op til 100.203 kr. fra Folketinget til at betale en ekstra bolig i København, fordi hun har sin folkeregisteradresse uden for Sjælland.

Frederiksberg Kommune tolker Ellen Trane Nørbys redegørelse sådan, at hun rent faktisk overnatter mere end halvdelen af året i Sønderjylland.

- Det er rigtigt, at vi har henlagt sagen, fordi hun har sendt en redegørelse om, at hun har overnattet så mange nætter i Sønderborg, at det er dér, hun skal have folkeregisteradresse, siger konstitueret kommunaldirektør Bjørn Thomsen fra Frederiksberg Kommune.

Stoler på redegørelsen

Har det betydning, om hun rent faktisk har overnattet der, når hun er i byen?

- Ja, det betyder noget.

Så hvis I har misforstået Ellen Tranes redegørelse, hvor hun jo kan være fløjet væk samme dag fra Sønderborg, vil I så spørge til det?

- Nej, ikke umiddelbart. Nu har vi fået en redegørelse, og den stoler vi selvfølgelig på, siger kommunaldirektøren.

Stemmeslugeren Ellen Trane Nørby vil ikke svare på, om hun rent faktisk overnatter de mange nætter i kommunen. Hun er selv vokset op i Løgstør i Nordvestjylland, hvor hendes far, Jørgen Nørby, i næsten ti år var borgmester.

Overnatter du over halvdelen af året i Sønderborg?

- Det vedkommer sådan set ikke dig. Hvis Frederiksberg eller Sønderborg kommuner gerne vil vide, hvor jeg overnatter, så skal de nok få det at vide. Selvfølgelig har jeg styr på, hvor meget jeg overnatter i mit hjem. Jeg følger reglerne til punkt og prikke. Det er klart, at det ville være meget nemmere for mit liv, hvis Folketinget lå i Sønderborg, siger Ellen Trane Nørby.

B.T. skrev i går, at Ellen Trane Nørby flyttede til Sønderborg i marts 2005, men ifølge hende selv skete det flere måneder før.

LÆS OGSÅ: 

- Jeg er flyttet til kommunen i december 2004. Det er korrekt, at jeg er tilflyttet den pågældende adresse i marts 2005, da jeg overtog den andelslejlighed, du interesserer dig for. Men jeg har boet i Sønderborg inden og haft sygesikringsbevis fra Sønderjyllands Amt siden december 2004, siger Ellen Trane Nørby.

NOTE: B.T. har efterfølgende fået kritik af pressenævnet i sagen. Du kan læse kritikken